GTX 1060 Sistem Açılmama Sorunu

trmaraz

Kilopat
Daha fazla  
Resimde işaretledim güç tuşuna bastığımda mavi ışık yanıyordu ve acılıyodu bilgisayar henüz 1 ay olmadı PC alalı çözümünü bılen varsa lütfen yazsın. Gıgabyte GTX 1060, i5 6600, 3.3 16GB RAM.

IMG_1473544464.823580.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik kesilmesi falan oldu mu? Parçaları takarken işlemcinin termal macununu kontrol ettin mi? İşlemci soğutucunun altındaki plastik bandı kaldırdın mı? Her parçanın doğru oturduğundan emin misin ve herhangi bir kabloda temassızlık var mı? Güç kaynağının modelini belirtebilir misin?

Elektrik kesintisi olmadı parçalarıda ben bırlestırmedım bılgısayarcıya yaptırdım.Güç kaynagıda kasayla bırlıkteydi.

Toplattığım yere söyledım 30 liraya yaparız dediler.

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    111,2 KB · Görüntüleme: 202
  • image.jpeg
    image.jpeg
    152,7 KB · Görüntüleme: 120
Bütün parçaları tek tek sök ve incele herhangi bir şeyi çalınmış mı diye. Arkadaşım bilgisayarcılardan uzak durun diye bas bas bağırıyoruz, ısrarla bilgisayarcılara bulaşıyorsunuz. Adamlar parça çalıyor, çaktırmadan elindeki ikinci el ürünle sendeki ürünü değiştirebiliyor. Her şeyi yapar bunlar. Parçaları technopat sistem toplama rehberinde nasıl takıldığına bakarak tek tek sök, aldığın parçaların listesinden kontrol et, eksik var mı, parçalarda hasar var mı diye bir bak. Bilgisayarcılardan uzak dur. Yazık olmuş bence sistemine.

Hayır hiçbirşey yok.

Sanırım sorunumu ben çözemiycem.Peki ben anakartı kargolayıp yollasam garanti içine girer mi ?
Sorunun neden olduğunu çözmemiz gerek. Yanlışlıkla güç kaynağının üzerindeki şalter tuşuna basmış olabilir misin? Eğer böyle bir şey yapmadıysan sorun yine güç kaynağınla alakalı olabilir. Önce güç kaynağına güç gidip gitmediğini kontrol etmelisin. Daha sonra ana karta elektrik gidiyor mu onu görmen gerek. Zaten sorun ortaya çıkar bunları kontrol edince. Böylece sorunlu parça hangisi ise onu garantiye yollarsın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı