Çözüldü GTX 1060 Sistem GPU Kullanım

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Istanbul
Öncelikle herkese merhabalar; sorularıma geçmeden önce sistemimi belirteyim:

CPU: Intel Core i5-7500 @ 3.4 GHz.
GPU: ASUS Dual OC NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB.
RAM: G.Skill Aegis 16 GB DDR4 (2x8 Dual kit)
HDD: 1 TB WD Caviar Blue 7200 RPM.
SSD: Samsung 750 Evo 120 GB.

Oyunun grafik ayarlarını genel olarak 1080P Very High seviyesine çekmeme rağmen, GPU kullanımı %98-100 seviyesine çıkmıyor bir türlü. Bu 1060 6 GB için normal bir durum mu? Şimdi darboğaz var diyenler olacak komik bir şekilde ancak işlemci kullanım seviyesi %100'ü daha bir defa görmedi. Genel olarak %85-90 aralığında dolanıyor. Elde etmiş olduğum FPS değerlerim de tatmin edici seviyede olmasa tamam diyeceğim sorun işlemciden kaynaklanıyor. Aynı oranları Online modun da da görüyorum, değişen bir şey yok. Bu kart acaba bu ayarlarda kendini yormak istemediği için mi yeteri kadar çalışmıyor? Şu anlık benim için hiçbir sorun teşkil etmiyor, 60 Hz bir monitörüm olduğu için direk 60'a kitleyip oynuyorum ama performansta gerçekten biraz kayıp varsa, ilerleyen zamanlarda monitör değiştirmek zorunda kaldığım zaman sorun olarak karşıma çıkmasın. Mümkün olduğunca 1060'ın tüm gücünden faydalanabileyim istiyorum. Özellikle başta 1060 6G kullanıcıları olmak üzere diğer üyelerin de bu konu hakkındaki görüşlerini alabilir miyim? Aşağıya bu durumla ilgili birtakım görseller paylaşacağım.

Adsız2.png

Adsız1.png

Adsız3.png

Adsız4.png

Çözüm
Cevabın için teşekkürler dostum, grafik ayarlarındaki MSAA'yi x8 yaptığımda %98'den aşağıya inmiyor GPU kullanımı. Bu ayarı da bilerek açmıyorum, FPS 50-60 arası dolaşıyor çünkü, boştan yere de kartı yorup sırf orada GPU'nun tamamının kullanıldığı görmek gibi bir fantezim de yok. Normal şartlarda MSAA kapalı bir şekilde 1060 6 GB için bu değerler normal ve işlemciden yana bir problem yoksa konuyu kapatacağım 🙂.

Eki Görüntüle 573424
Eki Görüntüle 573423
MSAA'yı bir tık açıp oynayabilirsin :) Kart 1080P için o oyunda dediğin gibi fazla gelebiliyor olabilir bazı noktalarda. Ayrıca darboğaz yapması için CPU'nın illa %100 olması gerekmiyor. Oyundan oyuna göre değişiyor bu tarz şeyler :) Zaten bu olay darboğaza benzemiyor. O işlemci ile 100 dolaylarında FPS alabiliyorsun. Gayet iyi değerler. :) Sorun yok kısacası.
4 çekirdek kullanımını da açabilir misin sana zahmet :) Böyle durumlarda faydalı olabiliyor.
Ayrıyeten bu oyunun kodlamasından da olabilir. Çünkü 3600'lü sistemde de bu civarlarda FPS alıyorum. Ayarları veya çözünürlüğü ne kadar düşürsem de daha üstüne çıkamıyorum. 100-120 bandı diyelim.
Bence değerlerde bir sorun yok. Olması gerektiği gibi. İşlemci de gayet iyi performans göstermiş burada.

4 çekirdek kullanımını da açabilir misin sana zahmet :) Böyle durumlarda faydalı olabiliyor.
Ayrıyeten bu oyunun kodlamasından da olabilir. Çünkü 3600'lü sistemde de bu civarlarda FPS alıyorum. Ayarları veya çözünürlüğü ne kadar düşürsem de daha üstüne çıkamıyorum. 100-120 bandı diyelim.
Bence değerlerde bir sorun yok. Olması gerektiği gibi. İşlemci de gayet iyi performans göstermiş burada.

Cevabın için teşekkürler dostum, grafik ayarlarındaki MSAA'yi x8 yaptığımda %98'den aşağıya inmiyor GPU kullanımı. Bu ayarı da bilerek açmıyorum, FPS 50-60 arası dolaşıyor çünkü, boştan yere de kartı yorup sırf orada GPU'nun tamamının kullanıldığı görmek gibi bir fantezim de yok. Normal şartlarda MSAA kapalı bir şekilde 1060 6 GB için bu değerler normal ve işlemciden yana bir problem yoksa konuyu kapatacağım 🙂.

Adsız.png

1590429273020.png

Eki Görüntüle 573424
Eki Görüntüle 573423
MSAA'yı bir tık açıp oynayabilirsin :) Kart 1080P için o oyunda dediğin gibi fazla gelebiliyor olabilir bazı noktalarda. Ayrıca darboğaz yapması için CPU'nın illa %100 olması gerekmiyor. Oyundan oyuna göre değişiyor bu tarz şeyler :) Zaten bu olay darboğaza benzemiyor. O işlemci ile 100 dolaylarında FPS alabiliyorsun. Gayet iyi değerler. :) Sorun yok kısacası.

Çözüm

4 çekirdek kullanımı detaylı olarak incelendiğinde ne tarz bir durumda darboğaz olur diyebiliriz? Tek veya çift çekirdek kullanımı %100'e yakın olduğunda mı? Bunun mantığı nedir?

4 çekirdek kullanımı detaylı olarak incelendiğinde ne tarz bir durumda darboğaz olur diyebiliriz? Tek veya çift çekirdek kullanımı %100'e yakın olduğunda mı? Bunun mantığı nedir?
Aynen o şekilde. Bazı oyunlarda bu duruma rastlanabiliyor. Mesela Far Cry Primal'dan bir örnek:
2.png
3.png

Genel kullanım bazı durumlarda kandırabiliyor :) O yüzden her zaman aldanmamak lazım. Açma isteme sebebim o.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı