GTX 1060 sistem yavaşlama sorunu

FearLesLeon

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım 2-3 ay önce 20 saniyede açılmış hazır beklerken şimdi 45 saniye ile 1 dakika arasında açılıyor ve 2-3 dakikada sistemin kendine gelmesini bekliyorum. Ayrıca bazen oyunlarda takılmalar, anlık donmalar yaşanmaya başladı. Sizce nedeni ne olabilir ?
Sistemim :
  • İ5 6402P
  • GTX 1060 6G (MSI GAMİNG X)
  • 8 GB DDR4 2400 MHZ RAM
  • WD 1 TB Blue (metali birbirine sürtermiş gibi ses çıkartmaya başladı)
  • 600 W Güç kaynağı
  • MSI B150M BAZOOKA

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım 2-3 ay önce 20 saniyede açılmış hazır beklerken şimdi 45 saniye ile 1 dakika arasında açılıyor ve 2-3 dakikada sistemin kendine gelmesini bekliyorum. Ayrıca bazen oyunlarda takılmalar, anlık donmalar yaşanmaya başladı. Sizce nedeni ne olabilir ?
Sistemim :
  • İ5 6402P
  • 8 GB DDR4 2400 MHZ RAM
  • 600 W Güç kaynağı
  • MSI B150M BAZOOKA
HDD'lerin genel sorunu bu. SSD alıp Windows'u SSD'ye kurarsan bilgisayarın saniyeler içinde açılır ve kendine gelme süresi diye bir şey olmaz. Her şey çatır çutur çok hızlı bir şekilde çalışır.

Ek olarak: Oyunlarda takılma, donma veya sistem kilitlenmeleri gibi sorunlar varsa HDD arızalanıyor olabilir.

Sistemim :
  • İ5 6402P
  • 8 GB DDR4 2400 MHZ RAM
  • 600 W Güç kaynağı
  • MSI B150M BAZOOKA
WD Blue'den çıkan ses normal. Ben de kullanıyorum öyle. Sorun yok.

İşletim sitemini kurup bir süre kullandıktan sonra bir sürü gereksiz dosya sistemi aşırı derecede yorar. Bu sorundan kurtulmanın tek yolu temiz bir Windows + driver kurulumudur. Garanti olması bakımından HDD'i HD Tune yazılımı ile bir kontrol et, bad sector varsa sistemde takılmalar yaşatabilir.

İşletim sitemini kurup bir süre kullandıktan sonra bir sürü gereksiz dosya sistemi aşırı derecede yorar. Bu sorundan kurtulmanın tek yolu temiz bir Windows + driver kurulumudur. Garanti olması bakımından HDD'i HD Tune yazılımı ile bir kontrol et, bad sector varsa sistemde takılmalar yaşatabilir.
arkadaşın dediği gibi HDD arızalanıyor olabilir (bu arada sistemi ne kadara toplamıştın ?)
Sistem'i tam 3 milyara toplamıştım. Tüm test sonuçlarını ekte paylaştım. Ayrıca o ses çok sinir edici değil mi ya ? Error Scan de hiç bad sector bulunamadı resmini atamıyorum çünkü 1 MB'tan büyük. Ayrıca o ses başta çıkmıyordu yeni yeni çıkmaya başladı garanti kapsamına girmez mi ?

HijackThis Log orda napıcağımı anlamadım.

Dosya Ekleri

• hdd benchmark.jpg
    hdd benchmark.jpg
    393,5 KB · Görüntüleme: 73
  • hdd extra tests.jpg
    hdd extra tests.jpg
    406,7 KB · Görüntüleme: 112
  • hdd file benchmark.jpg
    hdd file benchmark.jpg
    202,5 KB · Görüntüleme: 78
  • hdd health.jpg
    hdd health.jpg
    273,5 KB · Görüntüleme: 75
  • hdd random access.jpg
    hdd random access.jpg
    433,8 KB · Görüntüleme: 79
Sistem'i tam 3 milyara toplamıştım. Tüm test sonuçlarını ekte paylaştım. Ayrıca o ses çok sinir edici değil mi ya ? Error Scan de hiç bad sector bulunamadı resmini atamıyorum çünkü 1 MB'tan büyük. Ayrıca o ses başta çıkmıyordu yeni yeni çıkmaya başladı garanti kapsamına girmez mi ?

HijackThis Log orda napıcağımı anlamadım.
Sorunun yazılımsal, verdiğim konudaki programı indir ve kur. PC'ni yeniden başlat, 5 DK fareyi dahi kıpırdatma. Çalıştır ve ilk seçeneğe tıkla. Tarasın, çıkan sonuçları o konuya yorum at. Yapman gereken orada söylenir. Ama konuyu başlamadan önce tekrar oku.

Rahatsız edici bir ses değil mi ? Garanti kapsamı içine girer mi ?

Sorunun yazılımsal, verdiğim konudaki programı indir ve kur. PC'ni yeniden başlat, 5 DK fareyi dahi kıpırdatma. Çalıştır ve ilk seçeneğe tıkla. Tarasın, çıkan sonuçları o konuya yorum at. Yapman gereken orada söylenir. Ama konuyu başlamadan önce tekrar oku.
Attım.

Aynı sistemin SSD'li versiyonunu arkadaşa topladık, SSD'ye kurduk sistemi hiç bir sorun yok. Sanırım sorunun HDD'den kaynaklı hocam.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı