Öncelikle düşüncelerim yanlış olabilir bunun için tepki göstermeden yorumunuzu belirtirseniz sevinirim arkadaşlar, ben de aydınlanmış olurum.
Sistemim şu şekilde;
Ekran kartı: Gigabyte GTX 1060 6 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.
RAM: 16 GB 3200 MHz RAM.
Anakart: MSI B450M GAMING Plus.
Bu sistem için 60 Hz bir monitör kullanıyorum. Monitör yükseltmeye karar verdim 144 Hz monitörlerin çok ilgi kaynağı oldukları kanısına vardım. Bende çok ilgi duydum açıkçası ama sonradan bir düşününce benim sistemim güncel oyunlarda yüksek ayarlarda 25-30 FPS değeri veriyor. 144 Hz monitör alsam o akıcılığı yakalayacak bir sistemim yok diye düşünüyorum. Sistemimi gelecekte bile yükseltecek olsam çok da aşırıya kaçamam yani fevkalade bir sistem toplayamam. Genelde ortalama bir PC toplayabilirim. Mesela şu an sistemimi yenilemeye kalksam alacağım ekran kartı GTX 1660 falan olur. Yani açıkçası hiçbir zaman oyunlarda 100 ve üzeri FPS alacak bir PC sahibi olacağımı zannetmiyorum. Bu yüzden 144 Hz monitör benim için çok da akıllı bir tercih olmayacak. Onun yerine 75 Hz bir monitör alınır mı sizce? Şu anki monitörümün görüntüsünden çok rahatsızım o yüzden böyle bir işe yelteniyorum.