Kullandığım sistem bu. Yaklaşık olarak 6 ay önce topladım. Fakat bu son 1 ay kasayı açtığım gibi çok fazla ses çıkarıyor. Rahatsız edebiliyor bunun sebebi ne olabilir ?
Bilgisayara çok yüklenmediğim halde bu durumda oluyor.
Ayrıca eskisi gibi oyunlardan yeterli FPS'i almıyorum. 3 ay boyunca eski bir VGA monitör kullanıyordum. Şu an 1080p monitörüm mevcut. Oyunların grafiklerini artırdıktan sonra FPS düşüşü oluyor. Ve kasmalar gerçekleşiyor.
Grafik artışı yaptıktan sonra aldığın FPS değerlerinin düşmesi normal, monitör değişimi ile birlikte çözünürlük artışına da gittiğini varsayarsak gayet makul görünüyor. Ses sorunu sistem yüklenene kadar mı devam ediyor yoksa sürekli mi?
Doğrudur. Grafik artışından sonra FPS düşüşü son derece normal fakat kullandığım ekran kartı GTA 5'i sorunsuz oynatması gerekmiyor mu? Ama çoğu zaman kasmalar oluyor ve bu beni rahatsız ediyor. Acaba işlemci mi düşük geliyor?
Ses genellikle sürekli oluyor.
Yanlış yönlendirmek istemiyorum ama işlemci darboğaza giriyor olabilir.
Oyun esnasında FPS, CPU, RAM değerlerini izlemeyi deneyebilirsin. Bahsettiğin kasmalar yaşandığında değerlerde bunu anında fark edeceksindir.
Cevabın için teşekkürler Biraz geç döndüm affola
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Peki gerçekten darboğaz durumu var ise işlemci değişikliği yapmama gerek var mıdır?