GTX 1060 sisteme 600W PSU yeter mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
AMD Ryzen 5 1400 Soket AM4 3.2GHz 10MB Önbellek 65W 4 Çekirdek İşlemci
MSI B350M GAMING PRO AMD Çipset Soket AM4 DDR4 3200MHz Anakart
GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400Mhz CL15 Single Ram
MSI GTX1060 GAMING X 6GB GDDR5 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s Harddisk
CORSAIR Carbide Serisi 270R MidTower ATX Siyah Kasa
CORSAIR VS650 650W 80+ PSU
AOC 21.5" G2260VWQ6 HDMI DP Freesync 75Hz Full HD Gaming Monitör

Şöyle de bir durum var; Güzel bir sistem alıp öyle bir monitör ile mi kullanacak bu arkadaş ? Ekran kartı olarak da, sosyal'de zaten Zotac marka tavsiye edilmiyor.
Gerçekten nvidia önerip. Freesync monitör önermek bilgi derecenizin ne olduğunu kanıtlıyor. 1060 gibi bir karta 144 hz monitör bu bütçede imkansız ve gereksizdir. Öyle bir karta 1ms uygun monitör her türlü işini görecektir.
Ne yapsın GTX 1060 alıp 4K monitör ile mi oynasın? Veya sizin önerinizdeki monitör Freesync ama ekran kartı nVidia? Ben de SSD var demiş, varsa çıkarabilir içinden SSD' yi üzerine de para ekleyip 144hz alabilir. Ama bunları siz ve tavsiye isteyen arkadaş yapmadan önce o arkadaş yeni bir sistem tavsiyesi isteyecek ki "GTX 1060 sisteme 600W PSU yeter mi?" adlı konu kirlenmeyecek.
Üslup çok yanlış ve öfke dolu yakıştıramadım. Evet benden öneride bulunmamı istemedi bu konuda haklısınız. Ancak insanlık vazifesi olarak yardımcı olmak istedim.

Hakkı Bakır mahlaslı arkadaşımızın topladığı sistemi alabilirsin. (y)
Takma adım değil, Gerçek adımdır.

Gerçekten nvidia önerip. Freesync monitör önermek bilgi derecenizin ne olduğunu kanıtlıyor. 1060 gibi bir karta 144 hz monitör bu bütçede imkansız ve gereksizdir. Öyle bir karta 1ms uygun monitör her türlü işini görecektir.

Üslup çok yanlış ve öfke dolu yakıştıramadım. Evet benden öneride bulunmamı istemedi bu konuda haklısınız. Ancak insanlık vazifesi olarak yardımcı olmak istedim.

Takma adım değil, Gerçek adımdır.
1. husus, GTX 1060 1080p 144 Hz monitörü, düşük çözünürlükte veya düşük ayarlarda şuan piyasadaki her tür oyunu kaldırabilir, 144 Hz olarak (İstisnalar hariç).
2. Üslup konusunda her insan her şeyi daima doğru yapacak diye bir şey yok, yukarıdaki şahsın yazdığı da pek doğru bir üslup değil yani daha doğru şekilde uyarı yapılabilirdi.
3. Takma adınız zannetmiştim kusura bakmayın. Zaten lafım size değil siz konu sahibine yardımcı olmuşsunuz yalnız 1. sayfadaki arkadaş "4300 TL bana da sistem önerin" demiş, ben de sizin konu sahibine yaptığınız tavsiyeyi o arkadaşa söyledim çünkü sistem gayet alınası. Ancak Alperen Cıngıl başka birisinin konusunda diğer kişiye sistem tavsiye edip, sizin topladığınız sistemi eleştiriye almış (Kötü yönde gereksiz şekilde) tepkim ona.
Not: Modlar bence artık konuyu kilitlemeli konu sahibi merak ettiği konu hakkında bilgi sahibi oldu bundan sonrası kirlilik.

1. husus, GTX 1060 1080p 144 Hz monitörü, düşük çözünürlükte veya düşük ayarlarda şuan piyasadaki her tür oyunu kaldırabilir, 144 Hz olarak (İstisnalar hariç).
2. Üslup konusunda her insan her şeyi daima doğru yapacak diye bir şey yok, yukarıdaki şahsın yazdığı da pek doğru bir üslup değil yani daha doğru şekilde uyarı yapılabilirdi.
3. Takma adınız zannetmiştim kusura bakmayın. Zaten lafım size değil siz konu sahibine yardımcı olmuşsunuz yalnız 1. sayfadaki arkadaş "4300 TL bana da sistem önerin" demiş, ben de sizin konu sahibine yaptığınız tavsiyeyi o arkadaşa söyledim çünkü sistem gayet alınası. Ancak Alperen Cıngıl başka birisinin konusunda diğer kişiye sistem tavsiye edip, sizin topladığınız sistemi eleştiriye almış (Kötü yönde gereksiz şekilde) tepkim ona.
Not: Modlar bence artık konuyu kilitlemeli konu sahibi merak ettiği konu hakkında bilgi sahibi oldu bundan sonrası kirlilik.
1.hususta 1060 a lafım yok. Lakin bu bütçeye öyle bir monitör ciddi gereksiz. Çünkü diğer parçalardan kısmak gerekir.
2.husus tabiki hepimiz insanız. Elbet hatalarımız olacaktır. O şahsın yorumlarına aldırış etmedim, Sadece gerekli olanı yazdım.
3.hususda önemli değil, Yapabiliyorsa daha iyisini ortaya koysun. Ancak Nvidia'ya freesync öneren bir kişiden, Beklentim yoktur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı