GTX 1060 sisteme monitör önerisi

GKEE

Hectopat
Sistem:

20181210_181833.jpg
  • AMD Ryzen 5 2600
  • Asus DUAL Nvidia GeForce GTX 1060 6GB OC
  • Corsair Vengeance 16GB (2X8GB) 3000MHz DDR4 RAM
Kullanım amacı:
  • Grafik, modelleme,
  • Oyun
Sistemimden max. verim alabileceğim bir monitör arayışındayım. Çözünürlük, yenileme, boyut gibi özellikler arasında tercih etmekte zorlanıyorum. Oyunlar için hz ve çözünürlük olarak gereksiz (yüksek) özelliklerde bir monitör almak istemem. Kafamdaki sorular; 2k çözünürlük ve 144hz yenileme hızı sistemimi zorlar veya gereksiz olur mu?
Özellikle ultrawide monitörler ilgimi çekiyor. Tavsiye eder misiniz?
Max 1600-1800 TL limitim var. Seçimimin netleşmesi açasından yardımcı olur musunuz? Monitör tavsiyesi de alabilirim.

İncelediğimi bazı monitörler;
  • Acer 27" ED273Awidpx (75hz ve 144 hz olmak üzere iki modeli var)
  • LG 34UM61-P
  • LG 29WK600
  • SAMSUNG 27" LC27F391FHMXUF

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 2600X, Gtx 1060 6GB sistemime uzun bekleyiş ve araştırma sonunda MAG27CQ monitörü indirimler ile birlikte 2500 TL ye aldım. Aynı dönemde 2300 TL ye kadar düşmesini bekleyip alanlarda oldu.
Hikaye tabanlı oyunlar oynayıp, ileride ekran kartı değiştirme söz konusu olabilir düşüncesi ile monitörü 2K, 144 HZ olarak seçtim, her hangi bir pişmanlığım da yok. 2K çözünürlük ile gayet güzel kaliteli bir oyun deneyimi yaşıyorum.
Her ne kadar ekran kartı yanlış hatırlamıyorsam GTX1070 Tİ olsa da, aynı monitörü alan @FrontPage. de fikir beyan edebilir.

O ekran kartı için 2K çözünürlük ve 144 HZ gereksiz olur zaten AAA oyunlarda 2K da ayar kısarak 60 FPS'yi görürsünüz. İlla 2K olsun diyorsanız 75-60 HZ modellere bakabilirsiniz. O bütçede 2K 144 HZ monitör bulmakta zor zaten.
Attıklarınız arasından en iyi olanı LG 34UM61-P modeli. Gerçek 8 bit ve AH-IPS panele sahip.
1080P olarak tavsiyem bu model. VA panel 8 BİT 144 HZ.
2K olarak bu model. IPS panel 10 BİT (8 BİT+FRC)

Cevaplarınız için teşekkürler.
Şuan iki model arasında karar vermeye çalışıyorum. İkisinde de indirim var.

LG 34" 34WK650
Bu monitör indirim ile 1899 tle geliyor. Ultrawide 75 hz FullHD bir monitör. Cezbeden kısmı geniş ekran olması. Ayarlanabilir pivot ayağı benim için önemli. Çok şık bir monitör.

MSI Optix MAG27C 27''
Bu monitörde 1970 tle alınabiliyor. Curve FullHD 144hz...Bu modelde de pivot ayak var.Özellikleri iyi fakat çok agresif bir monitör biraz daha sadelikten yanayım.

144hz mi? geniş ekran mı?

Kararsız biri olarak bu gece sabah olmaz herhalde :D

Cevaplarınız için teşekkürler.
Şuan iki model arasında karar vermeye çalışıyorum. İkisinde de indirim var.

LG 34" 34WK650
Bu monitör indirim ile 1899 tle geliyor. Ultrawide 75 hz FullHD bir monitör. Cezbeden kısmı geniş ekran olması. Ayarlanabilir pivot ayağı benim için önemli. Çok şık bir monitör.

MSI Optix MAG27C 27''
Bu monitörde 1970 tle alınabiliyor. Curve FullHD 144hz...Bu modelde de pivot ayak var.Özellikleri iyi fakat çok agresif bir monitör biraz daha sadelikten yanayım.

144hz mi? geniş ekran mı?

Kararsız biri olarak bu gece sabah olmaz herhalde :D
O kadar geniş ekrana gerek yok bence. 27'' zaten yeterince büyük.

İş mi oyun mu hangisi ağır basıyorsa ona göre satın al. Cs go ya da lol oynamıyorsan 29" versiyonunu kullanan biri olarak ultra wide 👍

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı