GTX 1060 Sisteme monitör tavsiyesi

Yer
İstanbul
Merhabalar. Sistemime monitör almak istiyorum. Nisan 2017'den beri 32 inc Samsung 1080p televizyon ile birlikte kullanıyorum sistemi. 1 buçuk senedir alıştığım için mutlaka büyük ekran olmalı. 32 inc olursa çok iyi olur.

Aklımda 2 model var fakat ilk olarak sistemimi belirtiyim;

-Ryzen 5 1400
-MSI B350M Gaming PRO
-MSI GTX 1060 3 GB O.C
-XPG D41 8x2 16 GB 3000 Mhz RAM
-Corsair VS600 +80 PSU
-Phanteks P300 Eclipse Kasa
-Cooler Master MasterLiquid 240 ML Sıvı Soğutma
-OCZ 240 GB SSD
-WD 1 TB HDD

Sistemimden memnunum fakat televizyonun tazeleme oranı 60 Hz. 60 Hz olduğu için TV'den dolayı bazen sıkıntı yaşıyorum. Oyunlarda yırtılmalar oluyor. Vsync açıyorum bu seferde FPS drop oluyor. Özellikle PUBG'de kasmalar mevcut. Televizyon ile alakalı. Arkadaşın BenQ monitörü ile denedim gayet rahat oynadım. Televizyon yerine monitör alma zamanım geldi. Aklımda 2 model var dediğim gibi. Mutlaka 31.5 inc ve üstü olmalı. Daha küçük monitör kurtarmaz. PS4 ve televizyon olarakta kullanacağım o yüzden büyük ekran olması çok önemli.

Aklımdaki modeller:

1-) Viewsonic 32 XG3202-C 6ms 144Hz Analog+ DVI+ HDMI+ Display AMD FreeSync Full HD VA Curved IPS Gaming Monitör

2-) Lg 34 34UC89G-B 5ms 144Hz HDMI+ Display G-Sync WQHD Ips Curved Gaming Monitör

Arada 1000 TL kadar bir fiyat farkı var. Sizce bunu vermeye değer mi? G-Sync çok etki eder mi performansa, pürüzsüz görüntüye. Gönlümden geçen 2. seçenek fakat aradaki 1000 TL fiyat farkı çok fazla ve monitör 2560 x 1080 çözünürlüğüne sahip. 2. seçenekteki LG monitörü aldığımı düşünelim. Bu monitörün çözünürlüğünü 1920 x 1080 yapıp oynasam sıkıntı olur mu? Kenarlarda boşluk kalır mı? Çünkü ekran kartım GTX 1060 3 GB. 2560 x 1080 çözünürlüğünde sıkıntı yapabilir. GTX 1070 kullansam düşünmeden 2. seçenekteki monitörü alırdım fakat şuan durum farklı olduğu için size danışmak istedim.Lütfen 31.5 altı monitör önermeyin. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yani çözünürlük farkı ancak pahalı olanı almayın zaten 2k çözünürlük sizin sisteminizle çok performanslı olmaz. 1080p için bir sistem kurmuşsunuz.

Yanlış Bilgilendirme
Merhabalar. Sistemime monitör almak istiyorum. Nisan 2017'den beri 32 inc Samsung 1080p televizyon ile birlikte kullanıyorum sistemi. 1 buçuk senedir alıştığım için mutlaka büyük ekran olmalı. 32 inc olursa çok iyi olur.

Aklımda 2 model var fakat ilk olarak sistemimi belirtiyim;

-Ryzen 5 1400
-MSI B350M Gaming PRO
-MSI GTX 1060 3 GB O.C
-XPG D41 8x2 16 GB 3000 Mhz RAM
-Corsair VS600 +80 PSU
-Phanteks P300 Eclipse Kasa
-Cooler Master MasterLiquid 240 ML Sıvı Soğutma
-OCZ 240 GB SSD
-WD 1 TB HDD

Sistemimden memnunum fakat televizyonun tazeleme oranı 60 Hz. 60 Hz olduğu için TV'den dolayı bazen sıkıntı yaşıyorum. Oyunlarda yırtılmalar oluyor. Vsync açıyorum bu seferde FPS drop oluyor. Özellikle PUBG'de kasmalar mevcut. Televizyon ile alakalı. Arkadaşın BenQ monitörü ile denedim gayet rahat oynadım. Televizyon yerine monitör alma zamanım geldi. Aklımda 2 model var dediğim gibi. Mutlaka 31.5 inc ve üstü olmalı. Daha küçük monitör kurtarmaz. PS4 ve televizyon olarakta kullanacağım o yüzden büyük ekran olması çok önemli.

Aklımdaki modeller:

1-) Viewsonic 32 XG3202-C 6ms 144Hz Analog+ DVI+ HDMI+ Display AMD FreeSync Full HD VA Curved IPS Gaming Monitör

2-) Lg 34 34UC89G-B 5ms 144Hz HDMI+ Display G-Sync WQHD Ips Curved Gaming Monitör

Arada 1000 TL kadar bir fiyat farkı var. Sizce bunu vermeye değer mi? G-Sync çok etki eder mi performansa, pürüzsüz görüntüye. Gönlümden geçen 2. seçenek fakat aradaki 1000 TL fiyat farkı çok fazla ve monitör 2560 x 1080 çözünürlüğüne sahip. 2. seçenekteki LG monitörü aldığımı düşünelim. Bu monitörün çözünürlüğünü 1920 x 1080 yapıp oynasam sıkıntı olur mu? Kenarlarda boşluk kalır mı? Çünkü ekran kartım GTX 1060 3 GB. 2560 x 1080 çözünürlüğünde sıkıntı yapabilir. GTX 1070 kullansam düşünmeden 2. seçenekteki monitörü alırdım fakat şuan durum farklı olduğu için size danışmak istedim.Lütfen 31.5 altı monitör önermeyin. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ne kadar büyük ekran o kadar az FPS. Karar sizin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani çözünürlük farkı ancak pahalı olanı almayın zaten 2k çözünürlük sizin sisteminizle çok performanslı olmaz. 1080p için bir sistem kurmuşsunuz.
G-Sync'nin görüntüye çok etkisi olur mu? 2K olarak kullanmasam 1080P olarak kullansam nasıl olur sizce?
Ne kadar büyük ekran o kadar az fps. Karar sizin.
Ekranın büyüklüğü ile ne alakası var ki?

1. Aradaki 1000 TL farkı ödemeye değmez, Ultrawide monitörler hala fahiş fiyatlara satılıyor.
  2. İkinci monitörde 1080p yapıp oynarsanız kenarlarda siyah boşluklar oluşur.
32 inch'de 1080p'nin 24" veya 27" gibi keskin görünmeyeceğinin farkında olarak alın. Bütçeniz 3500 TL'lere kadar çıkıyorsa aşağıdaki 2K monitörü öneririm, Oyun oynarken 1080p olarak oynarsınız.

1. Aradaki 1000 TL farkı ödemeye değmez, Ultrawide monitörler hala fahiş fiyatlara satılıyor.
  2. İkinci monitörde 1080p yapıp oynarsanız kenarlarda siyah boşluklar oluşur.
32 inch'de 1080p'nin 24" veya 27" gibi keskin görünmeyeceğinin farkında olarak alın. Bütçeniz 3500 TL'lere kadar çıkıyorsa aşağıdaki 2K monitörü öneririm, Oyun oynarken 1080p olarak oynarsınız.
Hocam TV olarakta kullanacağım için 32 inc'ten aşağısı sıkıntı olur.

Attığınız monitör çok güzel. Fakat bu paralara çıkmışken G-Sync'li almak daha mantıklı değil mi? Benim düşüncem 2500-2750 TL arası fakat uzun yıllar kullanacağım için attığınız rakamlarada çıkabilirim. Önemli olan en az 4 sene kullanacak olmam. Sizce ne yapmalıyım?

Ben bu bütçelere çıkıp 1080p'de kalmanızı tavsiye etmiyorum, zaten monitör Adaptive Sync teknolojisine sahip.
Yukarıdaki makaleden detaylı bilgi edinebilirsiniz ama monitörde hiçbir Sync teknolojisi olmasa bile 2K tercih edilmeli bu durumda.
2K monitörü 1080p'de kullansam görüntüde çok bozulma olur mu acaba? Daha önce 2K yada 4K ekran kullanmadığım için soruyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı