GTX 1060 Sistemi 1000 TL ile yükseltmek

Tümay Kara

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek
Sistemimde değiştirebileceğim kötü parçaları ve özelliklede iyi bir HDD istiyorum, okuma yazması yüksek bir HDD önerebilirseniz sevinirim. SSD'ye iyi göz ile bakmıyorum. Ömürleri çok kısa uzun süreli kullanım için.

Sistemim şu şekilde;

i7 4790k
Z97 Pc mate - Sizce Anakartı değiştirmeli miyim ?
32 GB 4*8 RAM Kingston Hyper X Beast
750 W CM750M PSU
500GB HDD - HDD Yetmiyor malesef
MSI GTX 1060 3G GamingX
Zalman Z3 Plus Kasa

Sizce değiştirmem gereken ne var uygun fiyatlı?
Maksimum 1000 TL daha 2-3 parça değiştirmek için harcayabilirim.
Ama bu harcamalar keyfi olmamalı, değişim gerekli ise 1000 TL harcayabilirim.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD kısa ömürlü değildir, HDD'ye göre daha uzun ömürlüdür. Kasa değişimine gerek yok, Z3 Plus yeterlidir. Anakart değişimine de gerek yok. HDD ve SSD alabilirsin. HDD olarak P300, SSD olarak ise Samsung Evo modellerine bakabilirsin, daha uygun kaliteli SSD modellerine de yönelebilirsin. Sisteminde başka değişecek parça yok.

PSU tüneli yok. HDD yerleri ve 5.25 yuvaları hava akışını direk kesiyor. Kablolaması berbat. Hava akışına direk olumsuz etki ediyor. Zalman CPU soğutucu yüksekliğini bile belirtmiyor. Penceresi küçük. İleriye dönüklük için şimdiden değişmesi iyi olur.

HDD yetmiyorsa 2 seçenek sunucam size;
WD 3.5" 2TB Caviar Black SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
SEAGATE Desktop SSHD 4TB 3.5 inç 5900RPM + 8GB Hybrid SSD Sata 3.0 64 MB Sabit Disk (ST4000DX001)

birinci olan HDD ikinci olan SSHD dir. SSHD 30% daha hızlıdır HDD ye göre çünkü 8 gb önbelleğe sahip olan hybrid bir disktir. Kasanızda değiştirmeniz gereken başka bir şey yoktur.Şimdiden hayırlı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…