GTX 1060 ve FX8300 Sisteme Yükseltme Önerisi

niermadeutusch

Hectopat
Arkadaşlar şu anki sistemim:
  • ASUS Phoenix GTX 1060 3GB 192Bit
  • AMD FX8300 Processor
  • Kingston HyperX Fury Blue 8GB 1600mhz DDR3 RAM
  • MSI 970A-G43 AM3+ Anakart
  • PSU: Cooler Master RS-500-PCAP-I3 (500W)
  • HDD: inorys 1TB
  • şlemci soğutucu: Cooler Master Hyper T4
bu şekildedir.
PUBG gibi oyunlarda - işlemcim overclocklu olsa bile - ciddi anlamda bir darboğaz yaşanıyor. Ben de işlemci almaya karar verdim. Fiyat maximum 2000 TL olmalı. Bir de doların gidişatı malum artacağı söyleniyor. O yüzden işlemciyi 2. el almayı düşünüyorum.

Çünkü 0 fiyatları tavan yapmış durumda. Ya da parça parça yani hepsini birden değil de param biriktikçe parça alacağım. Ben RAM'e extradan para vermek istemediğimden DDR3 bir sistem daha cazip duruyor. O yüzden i7 4790k + anakart almayı düşünüyorum şu anlık.

i7 4790k sahibinden com gibi sitelerde ikinci el 900- 1000 TL'ye bulunuyor. Anakart alıp üstüne param artarsa 4 GB veya 8 GB RAM eklemeyi düşünüyordum. Sizin fikriniz nedir? DDR4 anakart, işlemci ve RAM almayı ben de isterim ama fiyatlar çok yüksek. Sizce ne yapmalıyım?
NOT: Yükseltmeyi yaparken işlemci, anakartı da satacağım aynı zamanda sizce ne kadara alıcı bulur? Yani 2000TL + (İşlemci ve anakart'ın satımından gelen para)

Son düzenleme:
Güncel 8700K'lı bir sistem size nerden baksanız en az 5 bin TL'ye patlar. O yüzden FPS arttırmak için 4790K gibi bir işlemci + anakart mantıklı olabilir.

RAM'inizi de 16 GB'a çıkarıp OC yaparsanız çok güzel performans alırsınız.

Lakin bugün, bu sistemle oyun oynayabiliyorsanız sonradan para biriktirerek güncel bir sistem almanızı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…