GTX 1060 ve i5 6600K Oyunlarda Düşük GPU Kullanımı

Halil SEYİT

Hectopat
Daha fazla  
Battlefield 3 oyununda GPU kullanımı %70, CPU kullanımı %80-90. Bu değerler normal mi? Diğer çoğu oyunda ekran kartım az kullanılıyor. %30-40 arası kullanılıyor.

İşlemcin ekran kartına darboğaz yapıyor. Oyunu yüksek ayarlarda oynarsan ve çözünürlüğü yapabildiğin kadar yükseltirsen sorun çözülür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bazı oyunlar GPU'ya fazla yüklenirken, bazı oyunlar ise CPU'ya fazla yüklenir. BF3 ve diğer yazdıklarınızın performansına bakılınca darboğaz var gibi görünüyor. FPS değerleriniz kaç?

lol değerleri

Oyunları en yüksek ayarlarda oynuyorum.

Aynı şekilde CS:GO oyununda da %90 CPU kullanımı %30-40 arası GPU kullanımı var. Ama anlamıyorum nasıl GTX 1060 6600K ile darboğaz olur?

Darboğaz yapmıyor, insanları yanlış bilgilendirmeyin. Ekran kartınız oyunlar için güçlü kalıyor ve tüm gücünü kullanmıyor olay bu. LoL zaten motoru sebebiyle kartların tam gücünü kullanmıyor ancak yeterli FPS alıyorsanız kafanıza takmayın.

Neden CPU kullanımı %90 oluyor?

İşlemciye OC işlemi uygulayın, sorun çözülür. Oyunlarda Vsync ayarını kapatmayı unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…