Selam arkadaşlar.
2 ay önce böyle bir PC topladım:
Asus Stric GTX 1060 6 GB
i5 7400
ASUS B250M A
8 GB G.Skill 2400 MHz RAM
1 TB WB HDD
120 GB SanDisk SSD
600W PSU+Kasa
Sorunum oyunlarda FPS düşmesi yani takılmalar yaşıyorum. Gerçekten çok sinir bozucu. Mesela FPS 90'dan bir anda 50'ye düşüyor. Driverlar güncel temiz kurulum yapmayı denedim ama aynı sorunları yaşıyorum. Sorun ne olabilir? HDD'de falan sorun olabilir mi? Ya da RAM yetersiz olabilir mi? Daha yeni aldım PC'yi lütfen yardım edin. Ve GTA 5'de de arabayla hızlı giderken takılmalar oluyor. Oyunlar orijinal.
RAM kullanımı oyun içinde 7000+ MB olursa RAM takviyesi gerekli. Aynı sorun bende vardı hatta GTA 5 sorunu için video bile çekmiştim. Sıkıntı RAM bence. Ama Hd Tune Pro ile taratıp sonuçları atar mısınız? Tabi eğer oyun HDD'ye yüklüyse.
RAM kullanımı oyun içinde 7000+ MB olursa RAM takviyesi gerekli. Aynı sorun bende vardı hatta GTA 5 sorunu için video bile çekmiştim. Sıkıntı RAM bence. Ama Hd Tune Pro ile taratıp sonuçları atar mısınız? Tabi eğer oyun HDD'ye yüklüyse.
Sisteminize çok benzer bir sistemi bende kullanıyorum.Yaşadığınız olayı bizzat bende yaşadım 8GB vardı bende de , hatta konu bile açmıştım sanırım görmemişsiniz. Sisteminize 4GB ram takviyesi yaparsanız sorununuz çözülecektir.
Sisteminize çok benzer bir sistemi bende kullanıyorum.Yaşadığınız olayı bizzat bende yaşadım 8GB vardı bende de , hatta konu bile açmıştım sanırım görmemişsiniz. Sisteminize 4GB ram takviyesi yaparsanız sorununuz çözülecektir.