GTX 1060 ve I5 7400 Sistem PUBG Yüksek CPU Kullanımı

Efe Kilincarslan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, PUBG işlemci kullanımı %100 oluyor ve bundan ötürü anlık takılmalar yaşıyorum. Eskiden işlemci kullanımım %60 - 70 arasındaydı. Son 1 haftadır %100'de oynuyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Sistem özelliklerim:

• Msi Geforce GTX 1060 Gaming X+
  • İntel i5 7400 CPU
  • MSİ B250M PRO-VDH Anakart
  • OCZ 240 GB SDD
  • 1TB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende i5 8400 gtx 1050ti var. Aynı şekilde PUBG'de 90-100 FPS alırken son 1 haftadır FPS 70-90 arası geziyor ve sürekli saliselik FPS dropları yaşıyorum Bu droplarda FPS 40-50 ye kadar düşüp geri yükseliyor özellikle SANHOK haritasında. Denemediğim şey kalmadı NVDİA'nın eski sürümünü yükledim bi tık düzeldi ama yine de eskisi gibi değil. Bence oyunun güncelleştirmelerinden sonra böyle oldu.

Oyunda var sıkıntı. Sisteminizle alakalı bir durum değil. Yeni birşeyler getiriyorlar güzel oluyor ama optimizasyonda sıkıntı çıkıyor. Gelecek olan patchlerden sonra düzelir. Şimdiye kadar hiç drop yaşamıyordum son update'den sonra çok nadir de olsa bir iki drop yaşamaya başladım bende.

Başka oyunlardada aynı şekilde işlemci %100 ise o zaman konuşalım deneyip tekrar bilgi verirmisiniz ? Birde ram özelliklerinizi yazarsanız sevinirim onu belirtmemişsiniz.

Başka oyunlardada aynı şekilde işlemci %100 ise o zaman konuşalım deneyip tekrar bilgi verirmisiniz ? Birde ram özelliklerinizi yazarsanız sevinirim onu belirtmemişsiniz.

Ram Gskillz 2x8 2400 mhz 16 gb

Sorun sadece PUBG’de var. Diger oyunlarda işlemci %100 bulmuyor. Sorun 1 haftadir boyle onceden %60 - 70 civarindaydi.

Çok büyük ihtimalle virüs veya türevleri olabilir. Sizden ricam oyun esnasında oyunun ayarlarına girip pencere moduna alıp görev yöneticisini açın ve CPU kolonuna tıklayarak en fazla kullanımı gösterecek şekilde SS atarmısınız ?

Şu anda evde değilim ama dün baktığımda TSLGame %70 civarinda kullaniyordu. Eve gidince tekrar bakıp SS atatım.

Siz her ihtimale karşı iyi bir virüs taraması yapın. Malwarebytes adlı programı ekstradan kurup taratın birde verdiğim linkteki adımları mutlaka uygulayın uyguladıktan sonra tekrar bir deneyin. İntel işlemcilerde kullanım genelde biraz yüksek olur fakat bundan ötürü yavaşlama veya takılma , FPS drop tarzı şeyler yaşamamanız gerekiyor.

Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…