GTX 1060 ve i7 3770 sistemde FPS düşmesi sorunu

FEDUX

Kilopat
Makaleler
2
Çoğunlukla haritası büyük olan oyunlarda drop yiyorum. Yaklaşık 1 yıl önce en ufak drop yemediğim Fortnite'da bile bugünlerde özellikle uçuyorken, yani haritaya havadan bakarken drop yiyorum.
GTAV'te de özellikle rampa gibi yokuş yerlerden çıkarken her yokuş sonu ve başında drop yiyorum.

Bir de şöyle bir şey fark ettim arkada Windows Defender çalışırken oyunlarım drop yiyor. Kapatınca drop azalıyor veya gidiyor. Ama asıl drop sebebim bu değil.

Ya RAM'lerden kaynaklanıyor, ya da harddiskimden ama hangisinden? Sıcaklık problemim yok. Oyunlarda sıcaklık değerlerim:
İşlemci 40-60 derece arası.
Ekran kartı 50-65 arası.

Harddiskim yaklaşık 6 yıllık Samsung 1TB.
RAM: 4*2=8 GB 1333MHz.

Sistemim:
GTX 1060 6 GB.
i7 3770.
8 GB DDR3 1333MHz.
P8H77M le anakart.
1TB harddisk.

Rahatlıkla besleyemez abartma.
Ekran kartımı Media Markt'a gidip en iyisi olucak şekilde almadım. 3 ay boyunca paramı biriktirmeye devam ederken alabileceğim en uygun, işlemcime darboğaz yapmayacak bir ekran kartı almaya özen gösterdim ve o zamanda herkes besleyebileceğini söyledi. İsterseniz konu geçmişime bakabilirsiniz.

Yani "kimse bilip bilmeden almışsın tofaşa Porch motoru takmışsın" demesin.
Direct3D yazılımını yeniden yükleyip ekran kartı güncel değil ise günceller misin?
Nasıl yapacağım yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı