GTX 1060 vs GT 1030

yugimoto11

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Elimde 2 adet ekran kartı mevcut.

1060 olan fanlı ve 6 pinli bir güç kablosuna ihtiyaç duymakta, fakat Power suplyımdan çıkan 6 pinli bir kablo yok,
Ben de 1030 olanı taktım, fakat bu kartta da fan yok,

Pek bilmediğim için sormak istedim, fan olmaması daha düşük bir şey mi, ne işe yarıyor bu, açıklayabilecek var mı?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Elimde 2 adet ekran kartı mevcut.

1060 olan fanlı ve 6 pinli bir güç kablosuna ihtiyaç duymakta, fakat Power suplyımdan çıkan 6 pinli bir kablo yok,
Ben de 1030 olanı taktım, fakat bu kartta da fan yok,

Pek bilmediğim için sormak istedim, fan olmaması daha düşük bir şey mi, ne işe yarıyor bu, açıklayabilecek var mı?

Teşekkürler.
FAN ekran kartının soğuması için bulunuyor. GT 1030'da fan yok çünkü ısınamayacak kadar güçsüz. Yani okadar güçsüz bir cihaz ki, ısanamıyor ciddi seviye. Hatta GT 730 gibi kartlar fansız, 3 fanlı ekran kartlarından daha soğuk çalıştığı oluyor. Çünkü ısanacak kadar ne elektirik ihtiyacı var, ne de güç üretiyor.
Onun aksine 1060'ta fan olmasaydı hemen kapanırdı yükte.

Aradaki performans farkıda burada.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İkisinin arasında dağlar kadar fark var GT1030'un güç tüketimi daha düşük olduğu için dönüştüreceği ısı da tabii ki daha az olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı