GTX 1060 vs GTX 970

okanc

Hectopat
Daha fazla  
Arasıra internet kafaye gidiyorum internet kafedeki ekran kartı GTX1060, evimdeki ekran kartı GTX970. Kafedeki bilgisayarda PUBG oyunundaki düşmanların görünebilinirliği daha iyi. FPS iki bilgisayarda da 100-120 civari (+-20).
Demek istediğim iki farklı ekran kartında aynı ayarlarda görüntü oluşturmada farklılıklar olabilir mi? Buradaki etken ekran kartı mı, monitör mü? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1060, 970'e nazaran daha güçlü olduğundan dolayı çizim uzaklığı ayarı daha yüksek sınırlara ulaşabilir. Bu durumda daha uzaktaki nesneler çizilebilecektir. Muhtemelen bahsettiğiniz durum bundan kaynaklı.

Oyunun ayarlarının bire bir aynı olduğuna emin misin? Kart böyle bir şeye sebebiyet vermez. Her şey grafikle ilgili. Böyle bir şey olsaydı oyunun esporu olmazdı. O kadar online turnuvaya giriyorsun ve karşındaki adamın 2080Ti'ı varsa adam uzağı çatır çutur görecek var mı öyle bir dünya? Skandal olurdu. Mümkünatı yok. İlk defa da sizden duydum. R9 280X kullanırken 2070 ekran kartına geçtim. Hiçbir fark yok. Moderatör de yanlış bilgilendirme yapmış. Sadece eskiden yüksek FPS alan kişinin mermileri daha hızlı gidiyordu yani 144FPS alan adam ile 60FPS alan adam aynı anda sıkınca 144FPS alan adamın silahının mermisi daha çabuk bitiyordu ki bu da düzeltildi bayağı önce. Muhtemelen fark monitör veya oyun ayarları.

Arasıra internet kafaye gidiyorum internet kafedeki ekran kartı GTX1060, evimdeki ekran kartı GTX970. Kafedeki bilgisayarda PUBG oyunundaki düşmanların görünebilinirliği daha iyi. FPS iki bilgisayarda da 100-120 civari (+-20).
Demek istediğim iki farklı ekran kartında aynı ayarlarda görüntü oluşturmada farklılıklar olabilir mi? Buradaki etken ekran kartı mı, monitör mü? Teşekkür ederim.
Dediğini anladım ve cevap , evet. Bunu sadece oyunu düşük sistemde oynayıp tecrübeleyen ve üst segment kartta tescilleyen kişi bilir. Daha iyi ekran kartları, görüntüyü daha iyi çizer. Ayarlar aynı olsa bile. GT1030 ekran kartında ayarları full'e çek, Gerekirse 1 FPS al ama bir yere sabit baktığında göreceğin görüntü 2080TI ile eşit olur demek istemiş arkadaş. Öyle bir mesele söz konusu bile değil.

1060 IPS panel ile bir oyunu oynadım. Aynısını RX460 TN panel monitör ile aynı ayarlarda oynadım arada fark oluyor. TN paneldeki görüntü daha iyi gibi geldi siyah dengesi falan yerindeydi. Bence bahsettiğin olay monitör ile alakalı. Ekran kartıyla çok az da olsa alakası olabilir çünkü GTX1060 yeni mimari daha güçlü daha etkili bir kart. Ama etkisi azdır bence monitör ve oyun optimize ayarları ile alakalı.

Ekran kartında sonuçta bu görüntüleri işleyen birimler ve bunların güçleri var. 1060 görüntüyü daha işliyor olabilir, daha güncel ve güçlü kart.
Monitör de fark ettirir zaten malumunuz.

Bence GTX 970 ve GTX1060’in farki değil, monitörün farkıdır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı