GTX 1060 vs RX 480

Sirvaliente

Hectopat
Yer
Miami, FL - USA
Daha fazla  
Meslek
Web Designer
Arkadaşlar iki kart arasında kaldım.
Sistem:
  • 16 GB RAM
  • Intel i5 6600
  • MSI H170 Anakart.
Biri 6 GB, diğeri 8 GB. Mantıken 8 GB daha iyi değil midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
GB ne kadar fazlaysa performans o kadar artar diye bir kural yok ne yazık ki. İçindeki grafik işlemcisi, mimarisi, barındırdığı teknoloji önemli. İki kart da güncel, ancak GTX 1060 biraz daha performanslı. AMD uyumlu oyunlarda RX 480 daha iyi performans verir, Nvidia uyumlu oyunlarda GTX 1060. DX 11 oyunlarında GTX 1060 daha fazla performans verir, DX 12 ile Nvidia'nın arası henüz iyi değil, eğer düzeltirlerse DX 12'de de GTX 1060 kaçınılmaz tercih olur.

8 GB daha iyi bir seçim olacaktır. Malum maximum ayarlarda oynarken bellek kullanımı büyük ölçüde artıyor.

Teşekkür ediyorum arkadaşlar. Aslında aralarında öyle çok fark da yok. 150-200 TL fiyat farkı var. Tabii AMD ekran kartını alsam FreeSync monitor kolay, peki GTX 1060 alsam hangi monitoru almaliyim? Bir de benim icin kasa önemli. Fiyati ucuz olan kasa ve PSU önerebilir misiniz? Kisacasi 3200 TL bütçem var ve video cekecegim, neredeyse her oyunu. Bu yuzden sistem topluyorum. Yardim ederseniz minnettar olurum. Saygilarim ile...

Şu "8GB oyunlarda daha iyi olur" muhabbetini yapmayı bırakmadı mı kimse? Kardeşim azıcık bir şey öğrenmeye çalışsanız ne olacak sanki neden hep sabit kafa ile düşünüyorsunuz? RX 480, 7 GB bellek kullanan oyunu kaldırabilir mi akıl işi mi bu? Kartın performansı o kadar bellek kullanımına müsait değil ki 8GB diye daha iyi diyorsunuz. Bu olay GTX serisi olmayan bir NVIDIA kartın 4 GB belleğe sahip olmasına rağmen GTA 5'te 1200 MB bellek kullanımını bile 60 FPS'de oynatmaya yetmemesi gibi. GTX 1060 da aynı şekilde 6 GB bellek kullanan oyunu 60 FPS'de oynatabilecek bir kart değil. RX 480'in sırf bellek boyutu büyük diye bir üstünlüğü yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…