GTX 1060 Yüksek FPS ile Kasma Problemi

Kronik

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben yaklaşık iki hafta önce bir sistem topladım. Sistemde GTA V'de 60 FPS ortalama alırken gözle görülür bir şekilde sürekli kasma oluyor. Bazen FPS 70 iken 35'e kadar geriliyor. Ama bu FPS düşüklüğü genellikle olmuyor, nadiren oluyor. Bu oyunu oynarken her an bu kasma sorununu yaşıyorum. Yani sorunum şu. 60 FPS almama rağmen 60 FPS akıcılığında oynayamıyorum. Ayrıca ekran kartının VRAM sınırını aşmıyorum. Sistemim:

• Asus GTX 1060 3GB ekran kartı
  • Ryzen 5 1400 işlemci
  • Asus Prime A320M-k anakart
  • Corsaır 8GB Vengeance RAM
  • Xıgmatek Calıbre 600w 80+ güç kaynağı
  • 1TB WD Blue HDD
  • ViewSonic VX2276-Smhd Monitör
Arkadaşlar sorun hangi bileşenden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS in 35'e kadar gerilediğini Afterburner ile mi gördün yoksa tahmini olarak mı söylüyorsun?

Sistemde yanlızca HDD kullanmışsın arka planda Windows'un kendi kendine işler yapması dahii oyun performansını etkileyebilir hele ki GTA5 gibi bir açık dünya oyununda.

Windows simgesine ters tık>Güç Seçenekleri(yukarıdan ikinci)>Sağdaki ''Ek güç ayarları'' bölümünden ''yüksek performans''a alırmısın?

BİOS sürümün güncel mi? Güncel BİOS'u buradan indirebilirsin;
PRIME A320M-K | Anakart | ASUS Türkiye

Bu şekilde güncellemeyi yapacaksın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlar dışında oyun içerisinde V-Sync'in kapalı olduğunu varsayıyorum, açıksa kapat.

Aynı zamanda Nvidia Ayarları(masaüstünde ters tıkla görürsün) altından DÜŞEY Senkronizasyon'da kapalıda olsun.

FPS in 35'e kadar gerilediğini Afterburner ile mi gördün yoksa tahmini olarak mı söylüyorsun?

Sistemde yanlızca HDD kullanmışsın arka planda Windows'un kendi kendine işler yapması dahii oyun performansını etkileyebilir hele ki GTA5 gibi bir açık dünya oyununda.

Windows simgesine ters tık>Güç Seçenekleri(yukarıdan ikinci)>Sağdaki ''Ek güç ayarları'' bölümünden ''yüksek performans''a alırmısın?

BİOS sürümün güncel mi? Güncel BİOS'u buradan indirebilirsin;
PRIME A320M-K | Anakart | ASUS Türkiye

Bu şekilde güncellemeyi yapacaksın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlar dışında oyun içerisinde V-Sync'in kapalı olduğunu varsayıyorum, açıksa kapat.

Aynı zamanda Nvidia Ayarları(masaüstünde ters tıkla görürsün) altından DÜŞEY Senkronizasyon'da kapalıda olsun.

FPS in 35 e kadar gerilediğini Afterburner programı ile gördüm. Bilgisayarım zaten yüksek performans modunda. Bios sürümüm güncel durumda. Düşey Senkronizasyonu'da şimdi kapatacağım. İlgin için teşekkür ederim. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı