GTX 1060'a işlemci tavsiyesi

Aliexpress'teki güvenilir bir satıcıdan Ryzen 5 1600 (650TL) ya da Ryzen 7 1700 (900TL) satın alabilirsin.
Benim tavsiyem Ryzen 5 1600 ve giriş seviyesi bir kule soğutucu olur. Yeni üye olarak 700TL'ye alabilirsin. Alırken yorumlara dikkat et.

Kendim i5 7500 ve 6GB Asus Dual OC GTX 1060 kullanıcısı olarak minimum fiziksel 6 çekirdek veya 8 threads işlemcilere yönelmende fayda var. Piyasaya sürülen oyunların bazılarının yüksek kapasitede işlemci gücü istediği ve ilerde ekran kartı yükselteceğin ihtimalini göz önünde bulundurarak arkadaşların önerdiği Ryzen serisi işlemcilerin uygun olduğunu düşünüyorum. Bütçenin ne kadar olduğunu bilmiyorum ama Intel tarafında 1080p çözünürlük için önermek istediğim ikinci el olarak minimum i7 6700/7700 veya sıfır olarak i5 8400/8500 işlemcileri GTX 1060 için darboğaz yapmadan kullanılabileceğini düşünüyorum ve GPU yükseltmesi yapmak istersen çözünürlük yükseltmesi veya monitör değişimi varsayarsak GTX 1080 Ti'ya kadar darboğaz yapmadan besleyeceğini düşünüyorum.

Bence ryzen al çünkü , işlemci hem daha ucuz hemde anakart da daha ucuz olacaktır . Hem ilerde işlemcini yükseltmek istersen amd soket değiştirmediği için , ilerde anakart değiştirmek zorunda kalmazsın . ( B E N C E )

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı