GTX 1070 + 144 Hz 1080P Monitör

RisingSun123

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, önümüzdeki ay ile birlikte GTX 1070 ve kasa almış olacağım. Yavaş yavaş parçaları almaya başlıyorum hayırlısıyla.

GTX 1070 alacağım için iyi de bir monitör almam gerekli olduğunu bildiğimden Asus'un Asus 24" MG248Q Full HD 1ms 144Hz HDMI+DP FreeSync Gaming Monitör bu monitöründe karar kıldım gibi. Ancak yine de önerinizi dinlemeye karar verdim. İyi sosyaller..

Freesync destekli bir monitör alman mantıksız olacak. G-sync teknolojisini kullanamayacaksın bu yüzden Asus VG248QE alarak daha az para ödeyebilir veya G-sync destekli bir monitör alabilirsiniz.
Ya Asus VG248QE alın ya da yurt dışından G-sync destekli 1080 p monitör alın Türkiye'de g-sync 1080 p yok diye biliyorum.
Choose A Monitor - PCPartPicker

Freesync düşünüyorsan AMD kartlara bakman lazım. AMD freesync destekli monitörler daha düşük bütçelerle bulunabiliyorken Nvidia'nın Gsync için lisans ücreti almasından dolayı bu monitörler 2000TL civarında. Bir de bizde daha çok yaygın olmasa da dünya genelinde artık 1080p rağbet görmüyor. Artık standart 1440p oldu gibi.

Asus VG24QE kullananlar var mı? Nasıl bir monitördür? Monitörler konusunda biraz cahilim bilgilendirirseniz sevinirim
1080p almayınız, kartlar uyumlu değil. Gpu kullanımı %50 lerde dolaşıyor oyunlarda. 1440p almak zorunlu bu kartlarla tam verim almak için.

Bu arada asus vg248qe çok güzel bir monitördür. Arkadaşım kullanıyor çok memnun. Oyunlar yağ gibi akıyor. Fakat dediğim gibi 1080p devri artık bu kartlarla kapandı. Ancak bu monitörü alırsanız dsr ile 2k yaparak %99 gpu kullanımını elde edip daha fazla fps alabilirsiniz.

Dsr ise görüntüyü tamam güzelleştiriyor ama bir bakıma da bulanıklaştırıyor bu kaçınılmaz. Bu da benim en sevmediğim şey. Grafik kalitesini yükseltirken aynı anda da görüntüyü bozuyor.

Dsr' dan ziyade oyunlara resolution scale ayarının konulması lazım. Bf 4'te ve shadow of mordor'da var bu ayarlar. Bu sayede bulanıklık olmuyor.

Gerçekten fps takıntınız yoksa 1080P barajını aşın artık, 75Hz 1440P 5ms monitörlere yönelebilirsiniz, Gtx 1070'e 2K monitör yakışır. Alternatif
Ben de Asus VX239H 23 Hdmi 5ms 1920x1080 bu monitör var. Sinerji buna en altta 75hz demiş fakat yalan. Kaliteli bir hdmi kablodan bağlantı yaptım hz 60'ta. Ben de monitörü 74 hzye ocleyebildim 75'te out of range hatası veriyor. Her neyse, asus vx24ah de 60hzdir. 75 hz diye alanlar olabilir yanlış bilgi vermeyelim. Ama oc ile 74 hz'yi görür o da . Sinerji yanlış bilgilendirme yapmış. Asus vx239h ında asus sitesinde 50~76 falan yazıyor sinyal değerine ama 60 olarak geliyor hzsi. Hepsiburada da belirtilmiş.

Özet olarak vx serisi 60 hzdir.

Ayrıca asus vx24ah'yi bende alacaktım fakat bir çok forumda dolandım araştırdım bu konuyu. 1080p için 24 inç, 2k için 27 inç gerekiyor kaliteli görüntü için. 4k içinse 33 34 inç gerekiyor. Yani 1080p inçinde 2k monitör pek mantıklı değil, 27 inç lazım. Onun da en ucuzu 1600 tl.

1080p almayınız, kartlar uyumlu değil. Gpu kullanımı %50 lerde dolaşıyor oyunlarda. 1440p almak zorunlu bu kartlarla tam verim almak için.

Bu arada asus vg248qe çok güzel bir monitördür. Arkadaşım kullanıyor çok memnun. Oyunlar yağ gibi akıyor. Fakat dediğim gibi 1080p devri artık bu kartlarla kapandı. Ancak bu monitörü alırsanız dsr ile 2k yaparak %99 gpu kullanımını elde edip daha fazla fps alabilirsiniz.

Dsr ise görüntüyü tamam güzelleştiriyor ama bir bakıma da bulanıklaştırıyor bu kaçınılmaz. Bu da benim en sevmediğim şey. Grafik kalitesini yükseltirken aynı anda da görüntüyü bozuyor.

Dsr' dan ziyade oyunlara resolution scale ayarının konulması lazım. Bf 4'te ve shadow of mordor'da var bu ayarlar. Bu sayede bulanıklık olmuyor.

Ben de Asus VX239H 23 Hdmi 5ms 1920x1080 bu monitör var. Sinerji buna en altta 75hz demiş fakat yalan. Kaliteli bir hdmi kablodan bağlantı yaptım hz 60'ta. Ben de monitörü 74 hzye ocleyebildim 75'te out of range hatası veriyor. Her neyse, asus vx24ah de 60hzdir. 75 hz diye alanlar olabilir yanlış bilgi vermeyelim. Ama oc ile 74 hz'yi görür o da . Sinerji yanlış bilgilendirme yapmış. Asus vx239h ında asus sitesinde 50~76 falan yazıyor sinyal değerine ama 60 olarak geliyor hzsi. Hepsiburada da belirtilmiş.

Özet olarak vx serisi 60 hzdir.

Ayrıca asus vx24ah'yi bende alacaktım fakat bir çok forumda dolandım araştırdım bu konuyu. 1080p için 24 inç, 2k için 27 inç gerekiyor kaliteli görüntü için. 4k içinse 33 34 inç gerekiyor. Yani 1080p inçinde 2k monitör pek mantıklı değil, 27 inç lazım. Onun da en ucuzu 1600 tl.
Peki 2K monitör alsam 2-3 yıl sonra GTX1070 yeni oyunlarda 2K için yetersiz kalmaya başlayacak, onu nasıl halledicez?

Merhaba arkadaşlar, önümüzdeki ay ile birlikte GTX 1070 ve kasa almış olacağım. Yavaş yavaş parçaları almaya başlıyorum hayırlısıyla.

GTX 1070 alacağım için iyi de bir monitör almam gerekli olduğunu bildiğimden Asus'un Asus 24" MG248Q Full HD 1ms 144Hz HDMI+DP FreeSync Gaming Monitör bu monitöründe karar kıldım gibi. Ancak yine de önerinizi dinlemeye karar verdim. İyi sosyaller..

Açıkçası GTX 1070 için G-sync monitör almaz iseniz mesela rekabetçi bir oyunda ekran kartı ile monitör bağ kuramadığı için Counter Strike örnek olarak 200fps alırsanız yırtılmadan dolayı şöyle dersiniz; ben böyle işin o kadar para verdik... O yüzden bende monitör ve ekran kartı bekliyorum kendi mantığım 1070 pahalı şuan için. RX 480 üst modeli çıktığında 1070 ayarında olur ise büyük ihtimalle daha ucuz olur diye bekliyorum ve şu monitörü alacağım;

Asus 27" 1ms 144Hz WQHD HDMI DP DVI Hoparlör Pivot Led Oyuncu ü MG278Q Monitör

Oyun için en önemli seçim bana göre monitör ve ekran kartı ikilisi, diğer bileşenler bu ikiliye yardım eder ancak. Bu yüzden 1550 lira monitör ve 1850 liraya ekran kartı alıyorsunuz bence yanlış. Hem uyumsuz hem de biraz beklemekte fayda var. Veya bunu alabilirsiniz %10 indirime girdiğinde bu siteden;

Asus ROG Swift PG278Q 27" 1ms G-SYNC (DisplayPort) WQHD Led Fiyatı

Düşündüğünüz ekrandan 950 lira pahalı yinede ama en ideali bu olur. İşlemci bellek gibi bileşenler güncel ise zaten ekran kartı zamanla değişmesi gerekiyor. Ancak 2k 144hz ekran almak şuan için ileriye dönük en mantıklı yatırım olur. Tabi link verdiğim monitörler de yaklaşık 2-3 yıllık monitörler dp 1.2 destekliyor, dp 1.3 destekli ekran kartları çıkmaya başladı monitörlerde de upgrade zamanı gelmişe benziyor.

Arkadaşlar malesef bütçem en fazla 1000 TL. Aklımda BenQ XL2411Z modeli var. CS:GO oyuncusu olduğum için bu monitör bana biraz hitap ediyor gibi geldi. İleride bütçem olduğunda daha kaliteliye geçebilirim umarım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı