GTX 1070 Boşta GPU MHz Düşürmek

Makaleler
1
Yer
izmir
Ailem bilgisayarı bütün gün haberler sosyal medya gibi basit şeyler için bilgisayarı açık tutuyor ekran kartım bu basit işleri gerçekleştirmek için bile devamlı 1600-1700MHz hızında çalışıyor ve sanki ekran kartımın ömrünü yiyormuş gibi hissediyorum bu beni rahatsız ediyor. Oyun oynanmadığı zaman frekansları düşürsem yani Downclock yapsam sorun yaratmaz öyle değil mi? Ekran kartım Geforce GTX 1070.

Boşta kullanırken fanı %25 en kısık hızda döndürüyorum 32 derece ile çalışıyor oyun içerisinde iken bile 55 derecenin üzerinde çıkmayacak şekilde fanları manual olarak arttırıyorum. Nvidia denetim masasından optimum güç ayarına alınca 130MHZ'ye kadar düşüyor frekanslar ancak bir klasör açmaya kalktığımda fırlıyor 1600'lere ben istiyorum oynamadığım zaman 500-600MHZ'de çalışsın ama MSI afterburner sadece en düşük 1100MHZ frekansa kadar düşürmeme müsade ediyor.

Konuyu hortlatıyorum çünkü aynı sorun bende de var. GTX 1070 ekran kartım boşta; core clock 1556MHz, memory clock 4006MHz'de çalışıyor. Çözümü var mı bunun?

Nvidia denetim masasında '3D ayarlarının yönetilmesi' sekmesinden 'Güç yönetim modu' seçeneğini Yüksek performans ayarında bırakırsan GPU 1556MHZ, VRAM 4006MHZ de çalışır boşta iken bile bu seçeneği 'Optimum Güç' seçeneğini seçip uygulayın ve bilgisayarını yeniden başlatın artık ekran kartı yük altına gelmediği sürece frekansları en düşük şekilde çalışacak. (bende yeniden başlatmadan uygulanmıyor neden bilmiyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…