GTX 1070 CS:GO Düşük GPU Kullanımı

Atahan Tanis

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bende MSI GTX 1070 Gaming X 8G ve Intel i7 6700 var. LoL'de GPU kullanımı %30 civarı, CS:GO'da %50 civarı geziyor. Aldığım FPS 144'ün üstünde olduğu için hiçbir sorun yok ama bu GPU kullanımlarını arttırmanın bir yolu var mı? Yani yüksek FPS görmek istiyorum.
  • Pil seçeneklerini ayarladım yüksek performans yaptım.
  • MSI Gaming App'den de Gaming mode yapıyorum.
  • Driverlar güncel.
  • Ekran 1080p.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ekran kartı %100'ünü her işlem için kullansa evin yolunu bulamazsınız. Güç tasarrufunu buradan yapıyor. Eğer 3840x2160 çözünürlüğünde kullanmıyorsanız %100'e ulaşamazsınız. Ben olsam zorlamazdım. Tatmin ediyorsa FPS değeri yeterli. Zorlarsanız zaten kartın ömrünü kısaltırsınız. GTX 1070 Ucuz değil yani.

Ayrıca ekran kartı ne kadar fazla kullanılırsa, sistemde o kadar da ısıda yapar. Birde her zaman tam performans kullanmak ömrünü de kısaltır.

Ona ekran kartı karar verir. Gerektiği kadar çalışır. Düşük güç tüketiminde yüksek verim sağlar. Sizde 240 hertz monitör varken 150 fps alırsanız sorun olarak buraya yazmalısınız. Bu sorun değil. Kart olması gerektiği gibi çalışıyor. Dar boğaz yok gereksiz yere GPU %100 kullanırsa;
  • Gereksiz ısı olur ve PWM fanlar daha fazla döner bu da fan ömrünü kısaltır.
  • Gereksiz güç tüketiminden dolayı güç kaynağı daha çok çalışacak ömrünü boş yere kısaltacak ayrıca fazla elektrik tüketecek. Bu farklar detay gibi gözükebilir ama uzun vadede bu farklar pişman bile edebilir.
Monitörün hertz değerinden düşük fps vermediği sürece sorun yoktur. Hertz değerinden fazla fps bir şey getirmeyecek. İstediği kadar oyun motoru farkı olsun (tipik CS:GO teoriği) her şeyden süzüldükten sonra sizin bakacağınız şey yine monitör olacak ve bu monitör ne veriyorsa onu alabilirsiniz fazlasını değil. HDR çıkınca daha canlı renk göreceksiniz ama ekran kartı ekstradan yorulmayacak çünkü gönderilen renk aynı görüntü aynı ama bunu yansıtan şey farklı olacak. Bu yüzden görüntüyü üretenle, görüntüyü yansıtan şeyleri birbiriyle karıştırmayın. Akıcı oyunlar...

Mesela 120 fpslere düştüğü zaman yapabileceğim neler vardır şimdiden sorayım ilerde olursa çözüm getiririm.

Atahan cs goda yüksek ayarlarda kaç fps alıyorsun ve düşük ayarlarda ? monitörün 144hz ? hangi model ? 1080pmi ?

asus vg248qe var 1080 p144 hz 300 400 arası alıyorum bazen 250 oluyo bazen 450 o civar yanı

Mesela 120 fpslere düştüğü zaman yapabileceğim neler vardır şimdiden sorayım ilerde olursa çözüm getiririm.
Bunu olduğunda yazsan daha iyi olur. Çünkü bunun olması için çok güçlü bir sebep olması lazım ve teorik bir varsayım yaparak bunun sebebini söyleyemeyiz. Olursa yetersiz gelir deriz ama GTX 1070 ile CS:GO gibi bir oyunda zor olur. CS:GO korsan olması gerek bunun için. Ya da arka planda video işlerken oyun oynaman gerek. 250 olmasının sebebi de anlık olarak yük biniyor bu. Senin 144 sabit alman için ya V-sync açman gerek ki açmanı tavsiye ederim çok akıcı bir oyun alırsın çünkü 144 altına düşmeyecek V-sync'deki o kekeleme sorununu yaşamayacaksın. GTX 1070 ile 1920*1080 çözünürlükte CS:GO 120 fps almak çok zor.

Benım merak ettiğim şey şu mesela yeni bir oyun çıkdı ve ultra da oynamak istiyorum gaming app dan oc modunu açtım işde anakart ayarları var ai suite ordan neler yapabılırım ya da biosdan ram performansını arttırdım daha başka nasıl sistemi tam güçte kullanabilirim onu merak ediyorum.
Birde Vsync neden açmamı istiyorsunuz onu pek anlamadım zaten 144 üstünde oynuyorum oyunları.

@Atahan Tanis
144 üstünde oynadığın için V-sync aç diyorum. Yırtılmalar neredeyse olmayacak. 144 altına düşmeyecek ve bu yüzden kekeleme olmayacak. Yani V-sync açıkken hertz değerinin altında olunca oyun olduğundan daha çok takılacak. Tabi 1070 ile 144 altına düşmeyeceği için gönül rahatlığıyla V-sync açabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…