GTX 1070 Gaming X Düşük FPS Sorunu

ahmet2626

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Başlıkta da belirttiğim gibi MSI GTX 1070 Gaming X kartımla beklediğimden düşük FPS alıyorum. Mesela Assassin's Creed Origins oynadığımda Ultra High ayarlarda 45-50 FPS arası alıyorum. Fakat bu kart ile performans videoları çeken kişilerde bu FPS 95 ila 100 arasında değişiyor. Dark Souls 3 oynarken ekranda yırtılmalar meydana geliyor. Ayrıca CS:GO'da 150-180 arası FPS alıyorum ki bu kartla oynayan kişilerin FPS'i 450'lere kadar çıkıyor. Sıkıntımı gerçekten öğrenmek istiyorum ona göre diğer bileşenlerimi yükseltmeyi düşünüyorum her yardıma açığım.

Sistemim:
  • GPU: MSI GTX 1070 Gaming X
  • CPU: Intel i7-2600@3.40GHz
  • RAM:12GB DDR3 1300 MHz
  • Anakart: ECS H61H2-M2
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sebebi açıkça ortada büyük ihtimal 1080P monitörde oynuyorsun. O işlemci, o ekran kartına, o çözünürlükte darboğaz yapar. Büyük hata etmişsin, sanırım ekran kartı alınca herşeyin çözüldüğünü düşünmüşsün. Sistem olarak boşuna adlandırmıyoruz. Bütün sistemin birbirine uyumlu olması gerekir. Monitörün bile.

Afterburner gibi oyun içindeyken işlemci, ekran kartı, sıcaklık gibi değerleri gösteren bir uygulama yükleyip oyun içinde değerlere göz atarsanız neyin darboğaz yaptığı daha net anlaşılır. Ama arkadaşın dediği gibi büyük ihtimal işlemci ekran kartını besleyemiyordur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı