GTX 1070 için güç kaynağı

• Konuyu başlatan HM35
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 2.206

HM35

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar vatan bilgisayardan alışveriş yaptım. GTX 1060 aldım ve yanına i5 6500 almayı düşünüyorum. Technopat ekibinin topladığı i5 6400 ve GTX 1060 ile topladığı sistem 450 watt 80 plus sertifikalı bir sistemdi. Benim sistemim büyük ihtimal yükseltme yapmayacağım için 500 watt 80 plus bir güç kaynağı yetecektir. Vatan bilgisayardan 80 plus sertifikalı bir güç kaynağı önerir misiniz ?

Diyelim ki 1070'e yükselttim yinede 500w yeterli olur mu ? 1070 ile darboğaz olabiliceğini düşünerek bu sistemi topladım. 2 taraftanda kısmak istemedim. Mümkünse frisby ve everest markalarından uzak durmayı tercih ediyorum. 80 plus sertifikalı her markayı güvenebilir miyim?

Thermaltake , FSP, Corsair, Zalman, Xıgmatek ve Cooler Master markalarını hiç kullanmadım. Recep Baltaş ve Ali Güngör' ün videolarını takip ettiğime göre Zalman, Corsair, Cooler Master markaların kaliteli güç kaynaklarını ürettiğini anladım. Bana hep FSP öneriyorlar. Satış elemanlarının stoğu bitirme çabası olduğunu düşündüğüm için FSP hakkında hiç bir bilgim yok. Recep Baltaş'ın Xıgmatek kasanın dağıldığını gördükten sonra şahsen güç kaynağı o kadar kaliteli olmadığını düşünerekten almamayı tercih ediyorum. Yine de bana düşüncelerinizi aktarın.

H110M PRO-VD anakart ve Corsair 2400 MHz CL14 bellek kullanacağım. Ekran kartımda Zotac AMP Edition GTX 1060'-dır. Kasa Zalman Z3 Plus'dır.

Son düzenleyen: Moderatör:
FSP gayet kaliteli bir markadır. 1070 de alsan 500W 80+ bir güç kaynağı yetecektir ama ben 600W 80+ öneririm. Güç kaynakları zamanla ilk günkü performanslarından uzaklaşırlar bu yüzden riske atmamak için önerilenden 100-150W daha fazla almakta fayda var.

RAM' leri 2133 MHz tercih edin, zaten üzerine çıkamayacaksınız. Güç kaynağı olarak Recep ve Ali Bey'in kullandığı güç kaynağını kullanabilirsiniz. Gtx 1080' in bile skylake bir sistem ile güç tüketimi 400W' ın altında. Ama rakamsal olarak aklınızın kalmamasını istiyorsanız Aerocool kcas 80+ 600W alabilirsiniz, fiyatları yakın :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı