GTX 1070 için İ7 İşlemci Tavsiyesi

Blue Life

Megapat
Daha fazla  
Aşağıdaki sisteme uygun, şimdiki durumda ve ileride ekran kartının değişmesi halinde darboğaz yapmayacak İntel i7 işlemci önerebilir misiniz?

Arkadaşlar anakart 4. ve 5.nesil İntel işlemci destekliyormuş ve socket tipi LGA 1150. İ7 işlemciler 1151 socketli. Bu anakart i7 destekler mi?

AnakartMSI H97 GAMING 3
Ekran KartıASUS STRIX GEFORCE GTX 1070 8GB
RAMCorsair Vengeance 32 GB DDR3
PSUStealth Vector 1050W
Sıvı SoğutmaCorsair H100i GTX
İşletim SistemiWindows 10 Pro
[TBODY] [/TBODY]

Son düzenleme:
Bütçeniz nedir bu işlemci için?

Neden DDR3 bence DDR4 almalıydınız daha performanslı.Öyle bir ekran kartına ddr3 yakışmaz bence.İ7
4790K bulabiliyorsanız alın 4,5 nesil olarak

Bütçe sıkıntı değil önemli olan uygun bir işlemci bulabilmek.

Anakart DDR3 desteklediği için.
4790K'ya baktım internet'te ama bulamadım?
O zaman o anakarta uygun bir işlemci olan i7 4790K veya i7 4770K öneririm. Sizi uzun bir süre götürecek işlemcilerdir.

O zaman o anakarta uygun bir işlemci olan i7 4790K veya i7 4770K öneririm. Sizi uzun bir süre götürecek işlemcilerdir.
Bu işlemcileri bulabileceğimiz bir yer var mı? Vatan da ve N11 de göremedim?
- Birde k serisi ile k serisi olmayan arasında çok fark var mıdır?
- 3.6 Ghz ile 4.00 Ghz arasındaki fark çok mu?

Bu işlemcileri bulabileceğimiz bir yer var mı? Vatan da ve N11 de göremedim?
- Birde k serisi ile k serisi olmayan arasında çok fark var mıdır?
- 3.6 Ghz ile 4.00 Ghz arasındaki fark çok mu?
Intel i7 4770K 1232 ₺ ve Intel i7 4790K ise 1400₺ Vatan'da. K serisi overclock yapılabileceği anlamına gelir. Sonunda K olmayanlara overclock yapılamaz genelde. O frekanslar o kadar da fark ettirmiyor, önemli olan çekirdek sayısı ve ekran kartını besleyebilmesidir. 3.6 GHz demek işlemci saniyede yaklaşık 3,6 milyar işlem yapabilir demek. 4.0 GHz ise işlemci saniyede 4 milyar işlem yapabilir anlamına geliyor.

Bir sorum var. Diyelim ki Anakart Ram desteği 1600Mhz değerinde. Ama ram'lerim 2400Mhz değerinde. Bu şekilde ne gibi bir durum oluşur?

Bir sorum var. Diyelim ki Anakart Ram desteği 1600Mhz değerinde. Ama ram'lerim 2400Mhz değerinde. Bu şekilde ne gibi bir durum oluşur?
Bu durumda her ne kadar RAM'lerin 2400 MHz maksimum değere sahip olsa da anakartın 1600 MHz olduğu için o RAM'ler hiçbir zaman 2400 MHz'e ulaşamaz. Maksimum 1600 MHz değerde çalışırlar. Anakartın RAM'lerini sınırlar yani.

Burada anakartın işlemci desteği i7 diyor ama anakart soketi LGA 1150. Burada destekten kastedilen 1151 soket yapısı değildir değil mi?

H97 GAMING 3 | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…