GTX 1070 için IPS-LED monitör önerisi

noobish

Hectopat
Daha fazla  
Geniş Ekran - Monitörler - Vatan Bilgisayar

GTX 1070 ekran kartlı bir sisteme yukarıdaki IPS-LED mönitörleri buldum ama ucuz olanın özellikleri daha iyi gibi Asus marka olanın pahalı olmasının sebebi nedir acaba?
İkinci olarak bu monitörlerde Display Port bulunmaması önemli bir eksiklik midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1070 sistemi yeni topladım. Bu monitörler görebildiğim kadarıyla 60hz ve full hd. GTX 1070'in hakkını vermeyeceklerini düşünüyorum. GTX 1060'a daha uygun monitörler. 2k veya 144 Hz monitörlere bakmanı tavsiye ederim.
Fiyat farkının sebebi birinin IPS diğerinin LPS panel olması. Monitör konusunda baya araştırma yaptım ve Asus monitörlerle ilgili çok fazla şikayet olduğunu gördüm. Şikayetten ötesi servislerinin tutumu da oldukça olumsuz. BENQ, AOC veya Viewsonic bakılabilir.
60 hz monitör için display port olmaz. Daha yüksek hertzlerde yüksek veri akışı sağlamak için kullanılır.

GTX 1080 sistem toplamak istedim ama 2k monitörlerin çözünürlükleri iyi olsa da en küçüğü 27'' olduğunu gördüm.Yakın mesafeden oyun oynayan biri olarak ekranın bir sağına bir soluna bakmak istemediğim için ekran kartını GTX 1070'e düşürüp monitörüde full hd (23-24inch) almak mantıklı geldi.
Ağırlık oynadığım bir oyun türü yok.Sadece FPS olsa 144hz 1ms monitör olabilirdi ama her türlü oyun oynadığım ve renklerin canlı olmasını isteğim için ıps-led düşündüm.Zaten grafik ayarlarını en yüksek konuma getirdiğimizde günümüz oyunlarında en iyi 100-110 FPS gibi değerleri görüyoruz ve ilerleyen yıllarda oyunların gelişmesiyle bu değerler daha da düşecek.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı