GTX 1070 için İşlemci Seçimi

Şöyle bir durum var ki, yukarıdaki arkadaşın dediği, aynı oyunlarda intel işlemcinin ryzen'a göre daha fazla işlemci kullanıyor olması var. Bu durumda ileri dönük olarak i5'in ryzen'dan çok daha erken zamanda darboğaz yaratma ihtimali var. Günümüzde dahi yüzde 60-80 yük ile çalışan i5, yüzde 40lar da çalışan ryzen 5'le hemen hemen aynı performansı veriyor. Peki 3 sene sonra? Hangisi daha çabuk darboğaz sınırına gelecek? Bunu tahmin etmek kolay gibi.
Youtube'da izlediğim bir kaç videodan sonra bu izlenimi edindim. Kaçırdığım önemli nokta varsa belirtin arkadaşlar.

i5 8400 yerine i5 9600k işlemci almaya karar verdim. Arada 300-350 TL fark ediyor.
Mantıklı ama 4 y
Hocam baydı artık bu konu ya gerçekten 3 yıldır aynı şey peki gelişme varmı yok eğer varsa buyrun link atın biraz daha iyi olur amd ileride bu oda eşit olurlar bu başka bir şey olmaz.

Ryzen şubat 2017'de çıktı, nasıl 3 senedir aynı muhabbet? Ayrıca sizin mantığınıza göre hiç bir zaman işlemci darboğazı olmaması gerek. Gerçi ne dediğinizi tam anlamadım ama...
Sadece işlemci için deil gtx 1050 ve rx 460 için de aynı şeyi dediler ne alaka ben öyle bir şey demedim demek istediğim ileride performans artışı olmuyor amd biraz daha 5 fps filan bir ilerleme var tabi siz buna ilerleme diyorsanız istedğiniz gibi anlamayın herşeyi.

Benim ilk yazdığımda AMD ileride performans artışı sağlar demeye çalışmadım. I5 şimdiden 70-80 oranında kullanılıyor, ryzen 5 2600 ise 40-60 arasında. Bu durumda 3-5 sene sonra yüzde 100 kullanıma yani darboğaz olusturma sınırına ilk dayanacak olan da gene i5'dir diyorum ben. O açıdan uzun vadeli olarak ryzen 2600 daha mantıklı gibi geliyor bana.

Sanırım YouTube'da ki testleri izlemediniz. Düşük zamanlı renderlarda olması gerektiği gibi fazla fark olmayacaktır. Fakat çok uzun süreli renderlarda (6-7 saat) burada 1.5 saate kadar fark olduğunu gördüm. Bu konuda AMD'yi gömmemeniz yararlı olur.

4 k da yapmaz 2 k da biraz yapabilir belki yapmaz ama 1080 p de net darboğaz olur heralde 4 k için söyledin bunu.

Yok hayır. Ben şuana kadar bütün oyunlarımı ultra ayarlarda oynuyorum sıkıntısız. He sayısal bir veri yok elimde ama ne takılma yaşıyorum ne başka bir şey.
Ayrıca sistemimi burada topladım. Buradaki tecrübe seviyesi çok yüksek olan insanlar ile. Böyle bir durum olsaydı söylerlerdi.

Son düzenleme:
Msi afterburner den bakabilirisiniz indirip ayarları yapıp yapmıyor zaten de 1080 p de darboğaz var malesef 10 fps düşük alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…