GTX 1070 için işlemci tavsiyesi

Klipston

Kilopat
Herkese iyi forumlar ;

Yakında PC toplamayı düşünüyorum.
Sistemim ise şöyle olmasını düşünüyorum :

İntel i5 6600K işlemci
Gigabyte Z170 Gaming K3 Atx anakart
Corsair DDR4 2666 MHz 16 GB RAM
Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming Ekran Kartı
Aoc 22" G2260vwq6 1ms 75 Hz monitör
Merak ettiğim konu i5 6600K GTX 1070 i darboğaz A sokar mı?

Ve aynı şekilde alacağım monitör ekran kartını darboğaz sokma ihtimali var mı? ( Bu arada monitör AMD Freesync sıkıntı çıkarır mı?
DSR Özelliğini bu monitörde de kullanabilir miyim?
Çok fazla uzun oldu Kusuruma bakmayın. PC'de çok yeniyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rahat oynarsin. Droplari farketmessin ztn. Eger monitorden supheleniyosan gaming monitorler var ona bak derim.

Monitör olarak Viewsonic VX2457 Bir bakmanı öneririm. Uygun ve güzel bir monitör 75HZ 1MS Gaming. Hakkı 1440P ama bütçe meselesi.

Dostum bazı oyunlarda darboğaz yaşarsın. i7 6700 veya 6700K işlemcilere yönelmeni tavsiye ederim. Monitör konusunda da sadece FreeSync kullanamazsın geri kalan özelliklerinden yararlanırsın.

Elbetteki aynı olması mümkün değil, fakat düşük grafik efektlerine sahip olan oyunların genelinde iş işlemcide bitiyor. Bunlardan en sık kullanılan oyunlardan birisi mesela CS:GO; bu oyunda oyun sahnelerinde aşırı değişim ve aşırı Texture olmadığı için orta seviye bir ekran kartı bile aşırı FPS sunabiliyor. Hal böyle olunca ekran kartının karşısında neredeyse işlemci eziliyor ve adam 1080P monitör koyuyor istese bile bu ekran kartının tam performansını bu monitör gösteremez. Ha ama büyük çaplı GTA5 gibi Witcher3 gibi oyunlar elbetteki ekran kartına verdiği paranın karşılığını alacaktır.

İşlemci soğutucu Akasa Nero 3. Bu arada Monitör 75hz tazeleme sunuyor. Fakat diyelim cs go gibi bir oyuna girdim. Burada 200 üzerinde fps alacam. Fakat monitör bu kadar hz bana sunamayacağı için görüntüde yırtılma olma ihtimali yüksek. Fakat monitör Freesync özelliğine sahip. Ben bu yırtılmaların önüne nasıl geçebilirim? Vsync açmak yeterli olur mu? Veya DSR özelliğini bu monitörde de kullanabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…