Merhabalar.
Sayın Technopat ailesi başımdan şöyle bir durum geçti ve size danışmak istiyorum kafamda deli sorular.
Olay şöyle;
"İntel İ7 4790k İşlemci | Evga GTX 1070 FTW |ROG Maximus VII Ranger Anakart |Kingston HyperX Savage 8GB Kit (2x4GB) 1866MHz CL9 Ram | 1 tb Seagate Barracuda Harddisk | Samsung 850 Evo 120Gb SSD |Corsair H100i v2 Sıvı Soğutma | Aoc G2460pqu 144Hz 1Ms 24 inch Monitör| Logitech G105 Klavye | Logitech G502 Mouse | Logitech Z506 5.1 Ses sistemi | Razer Goliathus Medium (W.O.T.) MousePad"
Sistemimde Asus Maximus vii ranger anakartım geçen günlerde arızalandığı için garantiye yollamıştım ve anakartın tamir edilemeyeceği için iade değişim kağıdını yolladı Asus bana. Ben de vatana gittiğim zaman bana bu anakartın üretiminin durduğunu ve stoklarda olmadığı için başka bir anakart almamı ya da para iadesi verebileceklerini söylediler, zamanında anakartı 755 liraya almıştım şu anda o seviyede bir anakartı o fiyatlara almamın imkanı yok bende para iadesi talep ettim.
i7 4790k sahibiyim işlemcim den gayet memnunum ama düşündüm ki tekrardan Z97 serisi bir anakarta para vermek yerine elimdeki işlemciyi de satıp bu paraya GTX 1070'e dar boğaz yaşatmayacak orta halli bir oyuncu anakartı olan bir işlemci anakart alıyım diyorum ama günümüz dolar fiyatları ile Kaby Lake işlemcilerin fiyatları i5'ler bile 1000 lira üzerinde birde Zen mimarisi düşündüm ama daha piyasada yokmuş. O yüzden sizden istediğim 1070'e uyumlu 2000 lira civarı 16GB RAM, anakart ve işlemci tavsiyesi.
Bu parçalar 2043 lira yapıyor. GTX 1070 için çok iyi bir kombinasyon olur, herhangi bir problem yaşamazsın ve seni uzun yıllar götürür. Bütçeni 2300 liralara kadar çıkarabilirsen bellekleri 16 GB yaparsın, çıkaramazsan daha sonra alırsın.
işlemci satılık diğer hesap yazım kurallarından dolayı cezalı olduğu için bu hesabı şimdi açtım bana faceden ulaşabilirisiniz. Halil İbrahim Eroğlu | Facebook