GTX 1070 için monitör önerisi

safahat06

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. Ben takribi 3.5-4 yıldır şöyle bir bilgisayar kullanmaktaydım;
Asus B85M-G intel b85 anakart
Intel i5-4440 cpu 3.10GHz işlemci
Kingston HyperX DDR3 1600 C10 2x8GB ram
Sapphire R9 270X dual-x 4GB ekran kartı
High Power 550W AE-A550-V1 güç kaynağı
Viewsonic VA2046A-LED 19.5'' monitör
Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB 7200RPM hdd

1 ay kadar evvel evlendim ve eşimle balayı için yurt dışına gittik. Gitmeden önce de 12 yaşındaki yeğenim bilgisayarı olmadığı için bilgisayarı istedi. Ben de anahtarı komşu olduğumuzdan onlara teslim ettim ki eve gelip bilgisayar oynayabilsin. Aradan 2 hafta gibi bir süre geçti ve ağabeyim aradı. Bilgisayarda bir sorun çıkmış, bilgisayarcıya götürmüşler. Ekran kartının yandığını söylemiş oradaki zat. Ben pek oyun oynamayan birisi olduğumdan bilgisayarda sadece BF4 ve Skyrim (modlu) yüklüydü. Yeğenim bunları beğenmemiş Minecraft yüklemiş. Yetmezmiş gibi bir de Minecraft ile ekran kartı yakmış. Şaka gibi. Muhtemelen bana söylemediği başka bir şey var ama artık olan olmuş. Ağabeyim ne yapacağız ne edeceğiz derken gitmişler ekran kartı almışlar. MSI GTX 1070 Gaming X. Aldıktan sonra beni aradıklarından mâni olamadım. O ekran kartını da yeğenim seçmiş. Ben bilgisayar konusunda pek bilgili olmadığımdan "sorun oldu-bitti" diye düşündüm başta. Ancak sonradan diğer bilgisayar parçaları ile uyumlu olur mu sorusu takıldı kafama. Bilgisayara kartı taktım, sürücüleri vs hallettim. Çok fazla bilgisayarı kurcalamadan evvel kart ile ilgili biraz araştırma yaptım ve monitörün pek uyumlu olmayacağını öğrendim. (Zaten sorunlu bir monitördü.) Benim bir iki ay içerisinde 1440p monitör almam biraz zor hatta imkansız. Bu yüzden 1080P monitör alıp DSR yapsam sizce sorun olur mu? Aklımda Viewsonic VA2261-2 almak var şimdilik. Ayrıca benim gözümden kaçan başka sorun çıkarabilecek/değişmesi gereken bilgisayar parçası var mı? Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemciyle ekran kartından tam verim alabilmek için en az 2K monitör almanız gerek. DSR ile de 2K Render edilebilir oyunlar ancak monitörün doğal çözünürlüğü olmadığından görüntü tatmin etmeyebilir. Tam performans için işlemciyi de değiştirmeniz gerekebilir.

1080p'de bir miktar darboğaz yapacaktır. 1080p alacaksan 144Hz alman gerekir. 144Hz alacağına, 2K 75Hz alman daha mantıklı.

İşlemci olarak I7 7700K veya Ryzen 7 1700X alırım sanırım. Ancak ona biraz vakit var. Ayrıca DSR ile ilgili internette çok fazla sayıda farklı yazı var. Hem 4K DSR 1080P monitörde sorun olmaz diyen var hem de sorun olur diyen var. Hatta bazıları 1080P monitörler için 4K DSR'ın 2K DSR'dan sorunsuz olarak daha iyi iş göreceğini söylüyor. Çok kafa karıştırıcı oldu DSR konusu benim için. Sizin dediğiniz gibi 2K DSR kullanacağım uygun monitör alana kadar.
Monitör ile ilgili olarak, bir arkadaşımın kullanmadığı Samsung LS22F350FHMXUF varmış, 1440P monitör alana kadar onu kullanacağım. Umarım iyi bir monitördür.

Minecraft ekran kartını yakacak bir oyun değil. Fiziksel bir hasar verilmemişse virüs bulaşmış olabilir.

Komik olan kısmı bu ne yazık ki. Sadece "Minecraft yükledim, sonra oynarken bir anda ekran gitti." diyor yeğenim. Eset ile yaptığım taramada herhangi bir şeye rastlanmadı. Kasaya tekme falan attıysa da görüntüde bir şey yok gibi."Minecraft yükledim" ile kalacak gibi bu ekran yanması

Geçmiş vs. den kontrol edip indirdiği siteyi kontrol edebilirsiniz bana göre virüs bulaşması en muhtemel oyun Minecraft.

GTX 1070, 1920x1080 çözünürlükte kullanılacaksa yanına kesinlikle en az altıncı nesil i7 işlemci almak gerektiğini tecrübe ettim. Monitörde 144 hz olursa güzel olur, mantıklı olur.

GTX 1070, 1920x1080 çözünürlükte kullanılacaksa yanına kesinlikle en az altıncı nesil i7 işlemci almak gerektiğini tecrübe ettim. Monitörde 144 hz olursa güzel olur, mantıklı olur.

Şu an için ne yazık ki işlemci veya düzgün bir monitör almam mümkün değil. Zaman içinde kesin karar veririm işlemci konusunda. Lakin benim merak ettiğim bir soru var; "işlemci/monitör alacağım vakte kadar şu anki sistemle (Samsung monitör dahil) tahmini ne kadar süre sorun yaşamadan idare edebilirim?" veya "şu an ki sistem ile ne tür sıkıntılar yaşarım?". Bu konuda da bilgi edinebilir isem çok hoş olur benim için. Aslında pek bilgisayar kullanan birisi değilim, ancak GTX 1070 gibi bir karta sahip olup da oyun oynamamak biraz zor olur benim için. Biraz da onun etkisi var merakımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…