GTX 1070 için PSU tavsiyesi

Katılım
6 Temmuz 2017
Mesajlar
1.564
Çözümler
13
GTX 1070 alacağım, yanına da PSU lazım olacak. 700W tercihimdir. Fanı 120mm olmalı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu güç kaynağı +80 Plus Sertifikasına sahip olan bir güç kaynağı.
Marka konusunda endişeniz olmasın, bu marka diğer corsair gibi markalara psu satıyor, corsair gibi markalar etiket basıp kendileri satıyor. Yani ana üreticiler, HighPower, FSP gibi markalar.
Highpower'in 500W +80Plus olan modelinden kullanıyorum. Gayet memnunum.
12V kanalından çok iyi W verdiği için, ileride 1080 alsanız bile size sorun çıkartmayacak, ileriye dönük güç kaynağıdır. Fiyatıda ana üretici olduğu için hem ucuz, hem kalitelidir. (Güç kaynağı 1080 Ti'yi kaldırabilecek düzeyde 12Cm fan)
High Power 700W 80+ Kırmızı Led Fanlı Güç Kaynağı Fiyatı
 
Bütçe belirtirseniz daha iyi olur, ayrıca SLI yapmayacaksanız da 700W bence biraz gereksiz. 700W alacağınıza daha az güç veren daha verimli bir güç kaynağı alabilirsiniz.
Neden gereksiz? Neden bundan 4 yıl sonra yeni bir güç kaynağı almak yerine, aynı güç kaynağından devam etmesin?
Üstelik 350 TL'ye 700W +80 Verimlilik sertifikasına sahip kaliteli PSU'lar var.
Bu işin SLI ile alakası yok. Şimdi belki 700W gereksiz olabilir ama bir kaç yıl sonra yeni ekran kartı alınmak istendiğinde o güç kaynağı yetmeyebilir. Belki yeni işlemci alacak overclock yapacak? Hayır bence ileriye dönüklük açısından 700W gayet gerekli.
 
Bence yaptığınız marka fanboyluğundan ibaret. "Yüskek bütçelerde alınmaması gerektiğini düşünüyorum" Bu çok saçma Cooler master dediğiniz marka highpowerde psu alıp etiket basıp satan bir marka. PSu'nun ucucu yetmesi yerine rahat rahat çalışması daha iyi olmaz mı?
Ben çok iyi bilirim ucu ucuna güç veren PSuların ne derece sorunlar yaşattığını. Kernel power hatasından tutun, mavi ekranlara kadar her türlü sıkıntıyı yaşatır. 700W gerektiği kadar güç tüketir ve kendini zorlamaz.
 
Sizin attığınız ilk linktekini alayım o zaman ben? 700W ve 12cm olması şart ayrıca 700W olmasının sebebi dediğiniz gibi ileriye dönük olması da gerek.
 
Sizin attığınız ilk linktekini alayım o zaman ben? 700W ve 12cm olması şart ayrıca 700W olmasının sebebi dediğiniz gibi ileriye dönük olması da gerek.
Aynen öyle. En azından için rahat olur. Bilgisayarında sorun yaşadığın zaman Psu bazında için rahat olur. Çünkü Psu'da pek bir sorun olmayacağını bilirsin.
Üstelik Voltaj oynamalarında, Semtindeki elektrik santralleri elektrikte oynama yapabilir. Bu oynamalarda eğer Psu'n bileşenlere ucu ucuna yetiyorsa ramine, ekran kartına, işlemcine zarar verebilir ama eğer Daha fazla Yüksek verimlilikte W veren bir PSUn var ise için rahat olur en azından.
(Belki voltaj oynaması sana saçma gelebilir fakat, Elektrik kesintilerinin yaşandığı bir türkiyede bu gayet normal almanyada falan yaşasaydın okey derdim. )
Hem ileriye dönük bir yatırım, hep bilgisayarın sağlı açısından iyi bir seçim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…