GTX 1070 ile DSR açsam darboğaz ortadan kalkar mı?

NorinRadd

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
lenova ideapad gaming 3
ryzen 5 7535hs
rtx 2050
2x8 gb ram 4800 mhz ddr5
Meslek
organizatör
i5 9400F işlemcim ve GTX 1070 ekran kartına sahibim. Oyunlarda DSR 1.20(2103x1183) yaparsam darboğaz ortadan kalkar mı?

Darboğaz azalır tabi ki ama sizin bir kazancınız olmayacağından bence gerek yok. Gereksiz yere ekran kartını daha fazla çalıştırırsınız.

Darboğaz azalır tabii ki ama sizin bir kazancınız olmayacağından bence gerek yok. Gereksiz yere ekran kartını daha fazla çalıştırırsınız.

Ekran kartında darboğaz kalkınca daha yüksek FPS almayacak mıyım?

Ekran kartında darboğaz kalkınca daha yüksek FPS almayacak mıyım?
Eğer darboğaza sebep olan parça ekran kartıysa, daha yüksek çözünürlüğe aldığınızda FPS azalacak. Darboğaz işlemci kaynaklıysa FPS ya aynı kalacak ya da düşecek.

Eğer darboğaza sebep olan parça ekran kartıysa, daha yüksek çözünürlüğe aldığınızda FPS azalacak. Darboğaz işlemci kaynaklıysa FPS ya aynı kalacak ya da düşecek.

Hmmm tamam o zaman teşekkürler.

Darboğaz yediğinizi zannetmiyorum.

Hiçbir oyunda %100 ekran kartı kullandığını görmedim. Ekran kartı 75-82 derece çalışıyor belki ondandır. Ama Marvel Spider-Man'da FPS düşük oynuyorum. Ve işlemci ekran kartı ile hep aynı bazen düşüyor nadiren ekran kartı geçiyor.

Hocam sıcaklıkları artan parça genelde saat hızlarını düşürür. MHz'lerinizi takip edin derim sıcaklık ile beraber.

Hocam sıcaklıkları artan parça genelde saat hızlarını düşürür. MHz'lerinizi takip edin derim sıcaklık ile beraber.

MHz'ler çok oynak ekran kartında. İşlemci sabit 3905 MHz.

i5 9400F işlemcim ve GTX 1070 ekran kartına sahibim. Oyunlarda DSR 1.20(2103x1183) yaparsam darboğaz ortadan kalkar mı?
konudan alakasız ancak GTX 1070 konusunda ne düşünüyorsunuz? Asus Phoenix GTX 1650 Super kullanıcısıyım bunu satıp üstüne para ekleyip GTX 1070 almak mantıklı mı? AMD Ryzen 5 2600X işlemcim var. 1650 Super'in artık bazı oyunlar için eskidiğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…