GTX 1070 Nasıl overclock yapılır?

Deneyin... Deneyip, yanıldıkça deneyim edineceksiniz. Kolay olmadı... Yıllar geçti. Ben eskiden Pentium II'nin kendini kapatma diye olayı yoktu da yakıyordum işlemcileri. Hey gidi günler hey...

Ekran kartları, yani ozamanın "2D ve 3D grafik hızlandırıcıları" 3dfx Vodoo Banshe, kullanıyordum. Daha önce ise S3 Virge kullanıyordum. Üzerinden aynı V'ta çalışan bellekleri sök, tak upgrade ediyordum. Eskiden kartın üzerindeki bellekler çıkarılıyordu. :)

Çok eski bir konuyu gün yüzüne çıkartıyorum :) Bende GTX 760 O.C versiyonu var ve bu kart artık benim isteklerimi karşılamıyor. Bundan dolayı ekran kartına azda olca Overclock yapmak istiyorum. İnternet'ten araştırdım ama hala aklıma takılan bazı şeyler var. Resimde gözüktüğü gibi ekran kartının varsayılan özellikleri bunlar. Core Clock ve MEM Clock ne kadar artırmalıyım acaba?

Dosya Ekleri

• oc.png
    oc.png
    149,6 KB · Görüntüleme: 186
Yukarda oc modunda aldığınız değerleri gördüm kafama takıldı.Şuan bende de Msı gtx 1070 armor oc 8 gb var.Ekran kartımın oc öncesi değeri sizin oc değerlerine çok yakın? Oc sonrası da 2180/4600 civarı oluyor max.Zaten ben değil +500 mc artımak +300 yapınca oyundan atmaya başlıyor.250 civarı anca kabul ediyor.Benim karttamı sorun var?Fabrika sonuna kadar oc yapıp mı sürmüş bunu piyasaya acaba?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı