Voltaj arttırmadan Afterburner ile 100 Core arttır 10 dakika test yap baktın sıkıntı yok 10 Core daha arttır 10 dakika test et bu şekilde hata verene kadar 10'ar arttırmaya devam et grafik hatası aldığın değeri 5 Core düşür test et eğer sıkıntı yoksa bu şekilde üst limiti ayarlarsın. Daha sonra üstteki işlemin aynısını Memory arttırmak için yaparsın böylece voltajı ellemeden kartın en ideal ayarını bulmuş olursun. Yakaladığın en ideal ayarı bulduktan sonra farklı test programlarıyla o ayarı test et bazen bir testte geçip başka testte o ayarlar çakılabiliyor. 3DMark Firestrike Extreme ve Timespy yapabilirsin.
Voltaj arttırmadan Afterburner ile 100 Core arttır 10 dakika test yap baktın sıkıntı yok 10 Core daha arttır 10 dakika test et bu şekilde hata verene kadar 10'ar arttırmaya devam et grafik hatası aldığın değeri 5 Core düşür test et eğer sıkıntı yoksa bu şekilde üst limiti ayarlarsın. Daha sonra üstteki işlemin aynısını Memory arttırmak için yaparsın böylece voltajı ellemeden kartın en ideal ayarını bulmuş olursun.
Öncelikle Core Clock'un en stabil değerini bul. Hatta mümkünse Memory Clock ile birlikte 20-25 MHz değerlerinde, yavaş yavaş arttır. Ancak o zaman yakalarsın stabiliteyi. Bir sorunun olursa yaz. Tek Benchmark programına bağlı kalma. Aida64 dahil diğer programlarında dene. Sonucu bekliyorum.
Öncelikle Core Clock'un en stabil değerini bul. Hatta mümkünse Memory Clock ile birlikte 20-25 MHz değerlerinde, yavaş yavaş arttır. Ancak o zaman yakalarsın stabiliteyi. Bir sorunun olursa yaz. Tek Benchmark programına bağlı kalma. Aida64 dahil diğer programlarında dene. Sonucu bekliyorum.
Şuanda ne yapmam gerektiğini tam anlamadım. Şuan için Core +170 Memory +550 de stabil çalışıyor. Mining işlemi yapıyorum yaklaşık 1 saattir bir hata meydana gelmedi. Core Clock'u +180 olarak deneyeceğim, eğer olursa biraz daha yükseltirim. Olmaz ise +170 Core Clock benim için yeterli. Memory Clock'u ise +560,+570 olarak falan deneyeceğim. En yüksek oranları bu şekilde mi yakayabilirim? Tekrar söyleyeyim Memory Clock arttırmak için Core Clock değerini referans değerin bile altına +170 değil de -170 bile yapabilirim. Bir kaç arkadaş +1100 Memory Clock falan vermişler, hiç sorun olmadan kazım işlemi yapıyorlarmış. Ben karta zarar vermemek için bilinçsiz bir şekilde arttırmak istemiyorum.
Memory Clock'a yüklenmişsiniz. Yavaş yavaş arttırın. Her arttırdığınızda test yapın. Aynı şekilde Core Clock'u da öyle. Ne zaman hata verdi. Bu sefer yavaş yavaş indirin. 25 MHz, olarak arttırdıysanız, 5 MHz olarak yavaş yavaş en stabil değeri yakalamaya çalışın. Sadece Memory Clock'a yüklenmeyin. Core Clock'u da aynı şekilde yavaş yavaş yükseltin. Yazdıklarımı uygulayın. OC yapmak, en stabil değeri bulmak biraz zaman alacaktır.
Bakma arkadaşlarının yazdıklarına. Her kart 1100 MHz artacak diye bir kanun yok. Şans işi.
Kartla fazla oynayıp stabiliteyi bozabilirsiniz. (Bu daha çok dengesiz Mhz artışında ve düşük voltajda olabilir.)
Ben daha PC başına gecemedim maalesef.
Ama yine de olması gereken değerleri mobilden yazayım size.
Kartınıza zaten alıştırma yaptığınızdan yüksek değerleri veriyorum.
Öncelikle "Fan Speed"i %100 yapın (Atımızı sağlam kazığa bağlama açısından )
Powe Limit'i sona kadar çekin (%100)
Temp Limit'i 89 yapın
Core Clock'u +210 Mhz yapın
Memory Clock'u da 500 yapıp bir deneyin.
Bunları yaparken de korkmayın, yani madem giriştinin böyle bir işe o halde elinizi ta baştan korkak alıştırmayın.
Hem ne olacak ki? En fazla kartın yanacak, biz de Sosyal halkı olarak yenisini alırız artık
Şakaydı bu.
Yazdığım değerler şaka değil, o değerleri girin bu arada, o son çümle için espri yapmıstım sadece
@Recaizade Mahmut Efendi ben de bir aralar internette çok dolaştım. Ama O.C. işini öğrenmenin bir yolu yok. Yani sen, sadece teoriyi öğreniyorsun, pratikte ise senin tecrübelerine dayanıyor.
O.C. yaparken iki ana etmen vardır, kademe kademe yapmak, ve kuvvetli soğutma.
@er36po Dediğiniz gibi Fan Speed %100 Core Clock +210 Memory Clock +500 Power Limit %100 yaptım. Ekran karardı daha sonra kendine geldi, fanlar %100de çalışırken durdu. Programı açtım kapattım. Her şeyi eski referans haline almıştı.