Hocam cözüm bulamadım ancak cözüme dair fikrim var. İnternetten yaptıgım benchmark arastırmalarına göre sorun dual channel hızlı bir ram'e sahip olmamam. Sizinki sanırım dual channel ancak 1600 cok düşük kalıyor. Mesala 1600mhz RAM vs 3000mhz ram yazıp farklara ( özellikle online oyunlarda) bakabilirsiniz. Aradaki FPS farkı ucurum, bu farkı yaratan da düşük ram'lerin ekran kartını tam gücte kullanmaya yetmemeleri.
Selam, bende GTX1070 li bir laptop bulunuyor fakat performansi sadece oyunlarda cok dusukve asiri derecede fps drop yiyorum, cs de 130 fps maks pubg de ise orta dusuk ayarlarda 95 fps maks alabiliyorum ama bunun disinda benchmark yaptigimda modelin aldigi degerlerle birebir degerler aliyorum. Eger zamaninizi ayirip cevap verirseniz size bir kac sorum olacak:
1)Benim laptopum single channel 2400mhz 16gb lik bir ram e sahip, anladigim kadariyla gtx 1070li cihazlarda single channel ram dar bogaz olusturuyor sizce bu dogru mu ?
2)Ekstra bir 16gb lik ram alip 2.slota alirsam 20-25fps lik bir yukselis alir miyim ve bu fps droplarin onune gecmis olur muyum ?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim iyi forumlar.
Not:Laptpoum MSI GE73VR-7RF