GTX 1070 R5 2600X sisteme yükseltme önerisi

Samiltaskin

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, bir dostumla ufak bir takas yaptık ve laptopumu kasa ile değiştirdim. Sebebi ise ben oyundan ziyade kurgu ve edit işleri ile uğraşıyorum. Kasanın içerisinde;
ASUS TUF B450 Plus.
GTX 1070 8 GB ROG STRIX.
Ryzen 5 2600X 6-Core
Bunlar mevcut. Bazı araştırmalarım sonucu sanırım; GTX 1070 8 GB ROG STRIX laptopdaki RTX 3060'dan daha iyi, işlemci konusunda emin olamadım ve ASUS TUF B450 Plus anakartı değiştirmeden işlemciyi ne ile yükseltebilirim, yaptığım ağır editli işlerde ekran kartı yeterli diye düşünüyorum fakat fikirlere açığım. 16 GB RAM mevcut + 16 daha (2x8) de almayı düşünüyorum. Şimdiden fikirlerinize elinize sağlık, yorumlarınızı bekliyorum. Ve bu arada bu şekilde de ProArt 27 inç 2K monitörle nasıl bir sistem?

Hocam bütçenizi bilemiyoruz ki. Render vesaire işlere giriyorsanız 5600 - 5800X gibi işlemciler alınabilir bütçeye göre. Sadece BIOS güncel değilse BIOS güncellemelisiniz. Anakart sağlam duruyor, Ryzen 5000 serisiyle güncelleyebilirsiniz yani islemci olarak.

Hocam bütçenizi bilemiyoruz ki. Render vesaire işlere giriyorsanız 5600 - 5800X gibi işlemciler alınabilir bütçeye göre. Sadece BIOS güncel değilse BIOS güncellemelisiniz. Anakart sağlam duruyor, Ryzen 5000 serisiyle güncelleyebilirsiniz yani islemci olarak.
Kusura bakmayın, bütçe 10-12bin ₺ bandında düşünüyorum tabi hepsi işlemciye gitmeyedebilir başka önerileriniz varsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı