GTX 1070 sistem düşük FPS verriyor

Atakansss

Kilopat
GTX 1070, R5 2600 ve 8 GB RAM ile kullanıyorum. 8 GB RAM'in teki bozuldu ama FPS sorunu RAM'in az olması ile alakalı olamaz. FurMark'ın hazır 1080p testinde 102 115 FPS veriyor ama MSAA'yı 8 X yapıp settingsden her şeyi seçip seçmemem fark etmeksizin 48 FPS veriyor. GTA 5 30 FPS civarı geziyor bu kart 4K da bile daha çok FPS veriyor GTA'da. LoL'de 120 civarı FPS veriyor duruma göre 200 oluyor ama bu kart 2kat fazla FPS vermeli. Sanki GTX 1050 kullanıyorum gibi. Eski kartım RX 5500 XT idi. Duu ile tüm sürücüleri sildim kaç kere Windows ayarlarından PC'yi sıfırladım her şeyi baştan yükledim. BIOS Update'sini düzgün şekilde yaptım chipset vs hepsi tamam. Driverlar güncel.
  • PSU shakoon 650W v2.
  • Anakart B450 Aorus Pro.
  • RAM 8 GB 3200 MHz.
  • SSD James Donkey 450 GB 2.5 inch.
Fikriniz var mı? Bu FPS değerleri miningli kartlar için bile rezalet bence. Belki monitörüm kötü diyedir diye düşündüm ama az FPS vermesini açıklamaz 32inch 59Hz LG TV monitör diye geçiyor ama. Düşün düşün kafayı yemek üzereyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızın boştaki işlemci, RAM kullanımını kontrol edin. Ayrıca bilgisayarınız boştaki sıcaklığını atar mısınız?

GTA V story modunda her şey max ayarlarda o ekran kartıyla 45-60 fps civarı alırsın zaten. + İşlemcin GTAV,Valorant,CSGO gibi oyunlarda performansı düşük olan bir işlemci. Ryzen işlemci kullandığın zaman kesinlikle dual-channel kullanman gerekiyor yoksa %10-15 arası performans düşüşü yaşarsın. Furmark güvenilir bir test aracı değil.

3DMark time Spy testi ya da unigine heaven/valley testi yapıp atarsan yardımcı olabilirim.

İlk test valley ikincisi heaven Dual Channel performans farkı olsa bile yüzde 50 olmamalı. Testler normal gözüküyor ama FPS sorununu anlamadım. GTA'da testte 60-90 arası veriyor 2K da ama benimki 1080 de bile 30 veriyor

Bilgisayarınızın boştaki işlemci, RAM kullanımını kontrol edin. Ayrıca bilgisayarınız boştaki sıcaklığını atar mısınız?

RAM kullanımı fazla, 8 olduğu icin normal. İşlemci sıcaklığı 33 GPU 40 civarı. Ama 8 GB testlerde bile bu FPS'ler kötü kalıyor.

Dosya Ekleri

• 20220719_131943.jpg
    91,9 KB · Görüntüleme: 53
  • 20220719_124540.jpg
    106,4 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Demek ki bu GTA5 ile ilgili bir problem. Internetten 1070 icin skorlara baktim neredeyse ayni iki testtede. Sorun GTAV ayarlarinda o zaman. Ya da RP serverinda oynuyorsun ondan da olabilir.

Demek ki bu GTA 5 ile ilgili bir problem. Internetten 1070 icin skorlara baktim neredeyse ayni iki testtede. Sorun GTAV ayarlarinda o zaman. Ya da RP serverinda oynuyorsun ondan da olabilir.

GTA sadece 1 örnek LoL dede yarı FPS alıyorum. Oynanmayacak seviyede değil ama bu kart 1050 Ti performansı vermemeli. GTA 5 online hikaye fark etmez 30 fps civarı

GTA sadece 1 örnek LoL dede yarı FPS alıyorum. Oynanmayacak seviyede değil ama bu kart 1050 Ti performansı vermemeli. GTA 5 online hikaye fark etmez 30 fps civarı
Ben de diyorum ki kartin tum potansiyelini veriyor GPU bound testlere bakarsak. Dual Channel yapmaya bak ramini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…