GTX 1070 sistem hata vermeden oyundan atıyor

CletusKasady

Kilopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler.
Yaklaşık 3 ay önce 2. el hazır kasa aldım. İçinde i5 8 GB RAM falan vardı bende ekran kartını ve güç kaynağını söküp kendi bilgisayarıma taktım.
Şu anki bilgisayar özelliklerim,
İşlemci: i7 6700.
Ekran kartı: MSI GTX 1070 Gaming X
RAM: 2x8 2400MHz RAM (markaları Crucial olması lazım)
Anakart: MSI Z270-A Pro.
SSD: 128 GB SATA SSD.
HDD: 1 TB HDD.
PSU: Corsair VS650 650W PSU.
Sorunum şu,
Oyun oynarken çok yüke girince hata verip oyundan atıyor. Örneğin GTA 5 oynarken araba sürüyorum herhangi bir sorun olmuyor. Ancak evin içinde sabit durunca ekran kartı ısınmaya ve güç kullanımı yavaş yavaş artmaya başlıyor. 10-15 dakika sonra "ERR_GFX_D3D_INIT" başlıklı hatayı veriyor. Açıklamada ise (failed initialization please. Reboot and restart the Game. Try reinstalling the Game if this persists.) Yazıyordu. Daha sonra başka oyunlara girdiğimde örneğin Just Cause 3, PUBG gibi oyunlarda da bilgisayarı çok zorlayan sahnelerde oyundan benzer hataları verip atıyor. Bende FurMark yapmaya karar verdim. Ve FurMark'ta 15-20 saniye sonra uygulama donuyor 1-2 saniye sonra hiç hata vermeden uygulama kapanıyor ve masaüstüne atıyor. Diğer bilgisayarımdaki PSU ile de denedim sonuç aynı. Diğer bilgisayardaki anakart ile de denedim yine aynı hatayı veriyor. Bende bu sefer undervolt yapmaya karar verdim.

Ekran görüntüsü 2022-10-15 165939.png

Bu şekilde çok az performanstan kısarak bir ayar yaptım. Ve yaklaşık 2 aydır bu şekilde kullanıyorum. Herhangi bir hata almıyorum. FurMark da 1 dakikalık stress testi yaptım onda da sorun çıkmadı. GPU-Z ile de değerleri izledim GPU MHz kısmında bir dalgalanma yoktu. Ancak GPU Power kısmında ufak testere dişleri gibi oluyordu. Bilgisayarı formatladım maalesef onun ekran görüntüsünü saklayamadım. Tekrar FurMark yapmaya da tırsıyorum açıkçası :D. Ekran kartının üstündeki garanti etiketi duruyordu muhtemelen en az 3-4 yıldır termal macun değişimi olmamış. Termal macun değişimi yapsam undervolt yapmadan kullanabilir miyim? Bu hatayı ilk kez görüyorum. Acaba mining yapılmış mıdır? Yoksa GPU güç beslemelerinde mi bir sorun var? Size de bir sormak istedim her yerde araştırdım ancak hiçbir yerde çözüm bulamadım. Veya tamire göndersem çok pahalıya tamir ederler mi?
Şu an aklıma gelenler bunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı