7-8 yıllık emektar sistemim artık yetmemeye ve canımı sıkmaya başladı. Bende yavaştan parça alarak sistemi güçlendireyim dedim ve 2-3 parçayı eski sistemden kullanmak dışında yeni bir sistem dizmeye başladım. Tahmini 1-2 aya istediğim tüm parçaları almış olurum. Sizce dizdiğim sistem nasıl ve önerebileceğiniz bir parça var mı?
Şu an kullandığım sistem:
-ASUS ROG STRIX GTX 1070 8 GB (bu ekran kartını 2-3 ay daha kullanacağım sanırım)
-i5 6400.
-HyperX Fury DDR4 2133MHz RAM (bu RAM'leri diğer sistemimde kullanacağım)
-Dark N10 kasa.
-High Power 600W 80+Bronze
-ASRock B150M Pro4.
Yeni toplayacağım sistem.
-Gigabyte A520M-K V2 (aldım)
-HyperX Fury DDR4 2133MHz RAM (eski sistemden alıp kullanacağım)
-Ryzen 5 5500 (5-10 güne alacağım)
-Aerocool D502a (alacağım)
-High Power 600W 80+Bronze (durumu hala çok iyi zaten 3 yıl önce değiştirdim)
-Kingston NV3 1TB.
Ekran kartı olarak çok büyük bir bütçem yok bu yüzden 2. elde ne alacağımı bilemedim. Sizce toplayacağım bu sistem nasıl?
Ekran kartınızın güncelleme desteği sanırım kesildi ya da çok kısa sürede kesilecek bundan 1 yıl sonra bazı oyunlara girememeye hatalar almaya başlayacaksınız RAM'lerde MHz olarak düşük üzer zaten DDR4 2x8 3200 MHz RAM 1200 TL falan RAM ekran kartı değişimi gerekli.
RAM olarak şimdilik hem değiştirmeyi pek düşünmüyorum hem de gecikme değeri olarak falan beni idare ediyor ve edeceğini düşünüyorum. Ekran kartımın driver desteği seneye haziran Temmuz arası kesilecekmiş. Ekran kartı olarak aklımda RTX 3060 vardı ama ikinci elde ve sıfır olarak fiyatlar 10-12 bin arası yani bütçemi aşırı zorluyor. AMD tarafında RX 6600, RX6600 XT veya RX 6650 XT alabilirim ama FSR'ın DLSS kadar güzel olmaması ve Ray Tracing açınca performansın müthiş düşmesi kafamı karıştırıyor.
RTX 3060'a hiç bulaşmayın. RTX 3060Ti ve RX 6700 filan satılıyor o fiyata. 8GB modeli zaten berbat, 12GB modelide fiyatı iyi değil. Sırf VRAM içinde 3060Ti yerine alınmaz.PSU olarak pek o taraflara yanaşmak istemiyorum. İkinci elde 8 bin civarına 3060 satılıyor fakat Param Güvende gibi uygulamaları açmadan satıyorlar.
@Cryptonix SSD'yi SN580 ile değiştirin.
RTX 3060'a hiç bulaşmayın. RTX 3060 Ti ve RX 6700 filan satılıyor o fiyata. 8 GB modeli zaten berbat, 12 GB modelide fiyatı iyi değil. Sırf VRAM içinde 3060 Ti yerine alınmaz.
Eski olduğu gibi mining mağduru olduğunu söyleniyor. RX 6600XT'e yönelin. NV3 bedavaya almışsınız, umarım Phison kontrolcülü olandır. Aksi durumda üzebilir.SSD'yi Gaming gecesinden incepuanları kullanarak 1900TL'ye aldım. Zaten o fiyatlara çıkmayı hiç düşünmüyorum. 6500-7500 TLlere RX 6600 XT veya RTX2060s var ama 2060S biraz eskidi sanki.
Phison kontrolü nedir peki ve olmaması ne konuda sıkıntı çıkarır?Eski olduğu gibi mining mağduru olduğunu söyleniyor. RX 6600XT'e yönelin. NV3 bedavaya almışsınız, umarım Phison kontrolcülü olandır. Aksi durumda üzebilir.
NV3'ün varyantları var:Phison kontrolü nedir peki ve olmaması ne konuda sıkıntı çıkarır?