GTX 1070 Sistem Toplama

Arkadaşlar bütçem 4000-4200 TL arasıdır. Elimde monitör var. Bu bütçeye GTX 1070'li sistem sığdırabilir misiniz acaba? :) Yardım ederseniz çok sevinirim. RAM 8 GB olsun ben sonra yükseltirim yeter ki bütçeye sığsın :) Bir el atın size zahmet seviliyorsunuz :)

Öncelikle merhaba. Şu zamanlar bilgisayar toplamak için iyi zamanlar değil. Doların yükselmesinden dolayı şuan bilgisayar toplamanı önermeyeceğim. Zaten GTX 1070 beyefendiler 2000 TL üstü bir fiyata sahip olduklarından dolayı 4000 TL'ye GTX 1070 sistem toplaman zor.

Öncelikle merhaba. Şu zamanlar bilgisayar toplamak için iyi zamanlar değil. Doların yükselmesinden dolayı şuan bilgisayar toplamanı önermeyeceğim. Zaten GTX 1070 beyefendiler 2000 TL üstü bir fiyata sahip olduklarından dolayı 4000 TL'ye GTX 1070 sistem toplaman zor.

Doları beklerseniz daha çok beklersiniz. İleri öyle hemen görülmüyor sonuçta, bence riske atmayın; toplayınız. Ama 4000e 1070'li sistem zor 1060 veya 1050 ti yapılır. İsterseniz şimdi söyleyin toplayalım.

Aslında şu sıralar ve önümüzdeki birkaç ay sistem toplamak için gayet uygun. Gtx 1070 için OC, ekstra soğutma vs şeyler gerekebiliyor. Bilmediğim işler. Biraz araştırın derim tavsiye almadan önce. Benim bildiğim işlemci ve ekran kartı 4000 civar tutuyor zaten.

Doları beklerseniz daha çok beklersiniz. İleri öyle hemen görülmüyor sonuçta, bence riske atmayın; toplayınız. Ama 4000e 1070'li sistem zor 1060 veya 1050 ti yapılır. İsterseniz şimdi söyleyin toplayalım.
Hayır efendim dolar elbette ki düşecektir. 4 aya sistem toplayacağım, dolar manyağı oldum resmen :D
Dolardaki anlık dalgalanmalar Fitch'in vereceği yatırım notundan kaynaklıydı. Fitch Türkiye'nin kredi notunu BBB-'den BB+'ya düşurmesinin doları yukarı yönde etkileyeceği düşünülüyordu ancak beklentilerin aksine dolar aşağı yönde harekete geçti. Elbette ki dalgalanmalar sürecektir ancak direnç noktaları olan 3.74 ve 3.75 atlatıldı. Doların 1-2 haftaya 3.65 civarına inmesi planlanıyor. Yani dolar 2 aya kalmadan 3.50'yi görebilir. Ancak daha da iner mi, orası tartışılır.

Monitör dahil değil diyelim. Hadi indirim mindirim desek kart 2200 TL, işlemci yine indirim 900 TL, anakart yine indirim 400 TL, ramler yine sağ sol indirim 450 TL okadar indirim var al sana 3950 TL etti tam. Daha Kasa, ssd, hdd, psu var Gtx 1070 için en az 5000 TL lazım.
Kısaca o fiyata Gx 1060 sistem toplanır.

Arkadaş elimde monitör var demiş ama o karta her monitör olmuyor maalesef. 75Hz 1080P monitör alacağım. Bütçeyi biraz zorlayıp 1070 sistem topladım ama sistem yine olmadı. Yani 1070'i aklından çıkartmalısın maalesef.

Monitörün 1080p mi? 144hz mi?

Eğer 1080p bir monitörünüz varsa bu bütçeye 1060/rx480 olur gibi duruyor. Bazı parçaları Almanya Amazon'dan alarak ekonomi kasabilirsin bütçen dar. Dolarda devamlı düşüş olacağını da zannetmiyorum bir bakarsın yaza bütçen hiç olur.

Gtx 1070 şu anda kesin olarak toplanamaz. Geçen yaz olsaydı toplanabilirdi. Dolar kurunun düşmesi lazım. Ama gtx 1060 sadece kasa bu fiyata toplanabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı