GTX 1070 sistemde düşük performans

Batuhan İZGEN

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim:

Ekran kartı: GTX 1070 Dual OC 8 GB
Anakart: GA-AB350-Gaming 3
İşlemci: Ryzen 7 1700
8GB RAM var.

CS:GO gibi bir oyunda 200 FPS zor alıyorum arada da drop yiyorum. PUBG'de orta ayarlarda 70-85 arası bazen de 65 civarı FPS alıyorum. Sorun nedir acaba yardımcı olabilir misiniz? (6 ay önce topladım bilgisayarı.)

Ben takılma hariç bir sorun göremedim. Takılma internetinizden dolayı olabilir. Düzgün optimizasyonlu bir oyundan MSI Afterburner ile video paylaşabilir misiniz? Ayrıca tüm sisteminizi belirtin.

1. Takılma haricinde sorun yok. İnternetten dolayı olabilir. Çünkü böyle bir sistem takılma yapmaz.
2. PUBG oyununda değerler normal. Çünkü o oyun sorunlu ve 8GB RAM den dolayı takılma olabilir.
3. FPS nin kaliteye hiç bir önemi yoktur. Ultra ayarlarda 50 FPS üstü güzeldir. FPS fazla diye daha akıcı diye bir şey yok. Sadece sistemin bu ayarlarda bu kadar (60 FPS örnek) performanslı demektir.

1. Takılma zaten büyük bir problem. İnternetten dolayı takılma değil ping yükselmesi sonucunda lag olur.
2. PUBG oyununda değerler normal ise ben bir GTX 970 kullanıcısı olarak nasıl GTX 1070'den yüksek FPS değerleri alıyorum? Aynı zamanda 8 gb bellek PUBG için yeterlidir. Fazlasına ihtiyaç duymaz.
3. FPS'nin kaliteye önemi yoktur fakat online oyunları oynamanda rolü büyüktür. Belki adamın 144 Hz monitörü var ? 1070'e boşuna mı para vermiş yani ?

Son düzenleme:
Bende de MSI laptop var. GTX1080 ekran kartı ile PUBG de 50-80 arası alıyorum. Lanet oyun.

CS:GO da 200 FPS alması sizce normal mi?
1. CS:GO'da 200 FPS alması sence normal mi?
2. 50 FPS ile yetinmek istemiyor olabilir.
3. 1070 gibi bir parça ile 50-100 FPS ile oynamak garip değil mi?
4. CS:GO'da daha düşük ekran kartları 200+ FPS alırken GTX 1070 almak saçmalık mı?

GTX1060 6 GB Ryzen 1300X (OC 3.850Mhz) ile Tüm ayarlar çok düşükte sadece doku orta görüş düşüğe ayarlanmış bir şekilde 140FPS alıyorum. Hepsi ultrada ilk oyun ekranında 90-100 tane oyuncunun bit kadar adada bulunduğu yerde 50 FPS alıyorum. Ultrada denizde tekne kullanırken 80-85 FPS orman içine koşarken 75 FPS alıyorum. Kesinlikle bir sorun var.

FPS drop sorunu şahsen güç ayarlarından %1 olan minimum işlemci kullanımını %90'a çekerek maxı da %100 yaparak hallettim, düşük ekran kartlarınında fazla almasının sebebini GPU kullanımının yüksek olmasından kaynaklı olduğunu biliyorum çünkü bendeki 1060 3 GB low ayarlarda GPU %15-20 kullanırken ultrada %70-90 kullanıyor ve aynı FPS'i alıyorum PUBG'de. Ayrıyeten eski düşük GTX 650 Ti bulunan bilgisayarımda CS:GO ve LoL'de hemen hemen aynı FPS'i alıyorum. Tahminim sorun GPU'nun düşük çalışması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı şekilde LOL oyununda GTX970 ile 250 270 FPS alırken, GTX1080 ile 190 200 FPS alıyorum. Psikolojik üzüntü yaşıyorum [emoji3][emoji3]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…