GTX 1070 sisteme 2x4 GB RAM yeter mi?

Furkan_Can

Hectopat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1523230954
Bazı parçalar topladım fakat bütçeyi zorluyor. Aşıyor. Sizce GTX 1070'e mevcut 2x4 GB RAM yeter mi? Yani yeter mi derken birkaç yıl götürür mü şu anlık? En kısa zamanda 2x8 GB'a yükselteceğim zaten. (Max. 1-2 sene içinde) Bu arada işlemcim de i7-4970. Cevaplarınızı bekliyorum dostlar :)
Not: DDR3 anakart mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB alt limit şu an için. GTA 5, PUBG gibi oyunlarda anlık sorunlar yaşayabilirsiniz.

2x4 yerine tek 8 GB alıp daha sonra aynısından bir tane daha alırsan senin açından iyi olur. Dual Channel sistemlerde 2x8 RAM 4x4'ten daha sağlıklıdır.
Dostum dediğin mantıklı evet ama suanda elimde zaten 2x4 mevcut. Hani yeni alacak değilim. Ve arkadaşlar sadece 1-2 sene beni götürür mü şuan elimdeki RAM merakım bu sadece? RAM'i illaki yükselteceğim zaten. Sadece 1 sene yahut 2 sene sonra maddi anlamda elimden birşeyler geleceği için bu sorunun cevabını merakla bekliyorum dostlarım. Yardımlarınızı bekliyorum. Ve yorumlarınız için de çok teşekkürler arkadaşlar. :)

Bazı oyunlarda misal Shadow of War gibi oyunlarda RAM kullanımı oldukça fazla 8 GB RAM bu tip oyunlarda sistemi zorlayabilir. Bunun haricinde 8 GB RAM sıkıntı çıkarmaz. Yine de en kısa sürede RAM taksiyesi yapman yararınadır.
Çok teşekkürler hocam. Aradığım cevap bu gibi bir şeydi :) Öyleyse şu anlık sitemime RAM Almayayım. Eğer ki bir şekilde biriktirebilir isem en kısa zamanda 2x8 RAM alayım. Olmadı zaten seneye felan alacağım. Kesin alacağım yani onda sıkıntı yok :) (y)

Bende 1060 6GB ve 8 GB RAM mevcut işlemcide i5 8600K oyunlar SSD ye kurulu gta pubg gibi oyunlarla hiç ani fps dropları yaşamadım idareten 8GB aldım bende ama 1-2 yıl içinde değil bu sene içinde 16GB a yükseltmeni tavsiye ederim gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsin kasma donma olacağını zannetmiyorum birçok oyunda bayağı zorladım hiçbir sıkıntı çıkmadı bende idareten 8GB aldım gelecek ay 16GB a yükselteceğim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı