GTX 1070 SLI mı? Yoksa tek GTX1080 mi?

SLI teknolojisini aslında 7 sene önce teknolojiyi geliştirenler dediler ki "-Biz madem 1 ekran kartından bu kadar performans aldık, 2' sini aynı anda çalıştırsak daha iyi olur." ama günümüzde oyunlarda 1080 TI 4K çözünürlük için bile fazlasıyla yeterli, ama mesele işe gelince! İşte orası karışık şimdi bir arkadaş Quadro ekran kartı alsa Render performansı ve potansiyeli çok yüksek, fakat pahalı ( Ne kadar ekmek, o kadar köfte). Şimdi arkadaş sadece iş için topluyor olsa ya Quadro ya da SLI yapması gerek ama işin içine oyun karışınca işler değişiyor. Yani sonuç ve seçim GTX 1080 TI . Hem stabil hem yüksek performans.

1080Ti tek başına 1070 SLI gibi performans verir. Ayrıca dahada ucuz olur. Bunlara göre SLI mantıksız. 1080Ti doğru seçenek olacaktır.

Konuyu açalı 40 küsür gün olmuş. Şöyle bir bakınca bu işin ne kadar zaman ve emek istediğini ilk seferde hesap edememiştim. Aslında bu kadar uzun sürmesinin nedenlerinden biride malum GPU piyasasıydı. Neyse ki onuda aradan çıkarttım ve uygun fiyatlı bir Gigabyte Aorus GTX 1080Ti Xtreme Edition aldım. Bildiğiniz üzere kart uzun ve ağır. Zaman geçtikçe eğilme(sarkma) yapmasından ve hasar almasından korkuyorum. Technopat'ın Cooler Master Maker 5t tanıtım videosunu izlerken orada kasanın özelliklerinden biri olan Ekran Kartı Destek Çıtasını gördüm. Bunu ayrıca sipariş verebileceğim bir mağaza biliyorsanız çok makbule geçer.

Her ikisi de tek alınıp işi bitince zamanın F/P dengi kartla değiştirilebilir. SLI şart değildir. Ekran kartı piyasası tıpkı akıllı telefon piyasası gibi nankördür geçen sene fahiş fiyata aldığın ürünün bir senede yarı fiyata satıldığını görmek içinizi burkar. Bu bağlamda 1080Ti içlerinde tekil en performanslı olsa bile F/P dengesi gözetildiği vakit alınası bir kart değildir.

Edit: Hay hortlatmanıza.

Merhaba, bu destek çıtası 1 ay sonra ülkemizde satışta olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…