GTX 1070 Ti Ekran kartı MHz Kullanımı

Caulfield

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben de Inno3D 1070 Ti x2 ekran kartı var. Özelliklerine bakınca boost hızı 1683 MHz'e kadar çıktığı yazıyor ama MSI Afterburner programından oyun içinde bazen değerlere bakıyorum 1800'lü değerlere ulaşıyor. Bunun nedeni nedir? Yoksa söylediğimle konunun bir alakası yok mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kart ihtiyaç duyduğunda çalışma frekansını artırabiliyor. Ayni durum işlemcilerde de geçerli. Örneğin taban çalışma hızı 3.6 GHz olan bir işlemci gerektiği zaman bunu 4.0 GHz'e kadar çıkarabiliyor.

Boşta MHz düşer, yükte yükselir.
Kart ihtiyaç duyduğunda çalışma frekansını artırabiliyor. Ayni durum işlemcilerde de geçerli. Örneğin taban çalışma hızı 3.6 GHz olan bir işlemci gerektiği zaman bunu 4.0 GHz'e kadar çıkarabiliyor.
Yok anlatmak istediğim şu yani boost hızı 1683 demek tavan frekansı demek değil mi? Kartın orjinalinde 1683 yazıyorsa 1800'lü değerlere çıkması OC'a girmez mi? İşlemci muhabbeti de boostla 4'e çıkıyor dediğiniz gibi ama zaten o kendi özelliği yani belirtiliyor özelliklerinde o hıza çıkacağı ama bu kartta 1800 belirtilmiyor. Ben mi yanlış biliyorum onu anlamadım.

@Caulfield Kartına hız aşırtma yaptın mı? GPU'nun temel frekansı var bir de Boost ile çıktığı hız var. Bir anlamda fabrika çıkışlı OC gibi düşün. Boost hızına ihtiyaç duyduğunda ve ısı faktörüne göre bu frekans değerine çıkar. Sıcaklık ne kadar düşükse o kadar fazla Boost hızına çıkar. Sıcaklık faktörü de Boost hızını belirliyor.

@Caulfield Kartına hız aşırtma yaptın mı? GPU'nun temel frekansı var bir de Boost ile çıktığı hız var. Bir anlamda fabrika çıkışlı OC gibi düşün. Boost hızına ihtiyaç duyduğunda ve ısı faktörüne göre bu frekans değerine çıkar. Sıcaklık ne kadar düşükse o kadar fazla Boost hızına çıkar. Sıcaklık faktörü de Boost hızını belirliyor.
Yok herhangi bir ayarıyla oynamadım. Fabrika çıkışlı OC değil diye biliyorum bu kartı çünkü yazmıyor özelliklerinde. Misal CS GO oynarken 1607'de sabit kalıyor ama PubG falan girince kartın değeri artıyor. Bu oyun da Alien Isolation oyunundan bi görüntü, normalde bu şekilde oynamıyorum tabi V-sync açıyorum. Dediğim gibi karta herhangi bir müdahele yapmadım eğer karta istemsiz bir şekilde OC yaptıysam bunu kaldırmak istiyorum.

Overclock yaptın mı, boşta mı?
Hayır karta hiçbir şey yapmadım.

Dosya Ekleri

• alien.jpg
    alien.jpg
    71,9 KB · Görüntüleme: 80
  • nvid.JPG
    nvid.JPG
    67,3 KB · Görüntüleme: 78
Senin kartın gerçek hızı 1600 MHz civarı dediğin gibi ama sıkıntı yapmana gerek yok. Hele kart kendiliğindne arttırdıysa hiç sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum.

Inno3D 1070 Ti modelinin 4 versiyonu var hiçbiri Boost hızıyla 1800 değerlere çıkmıyor normal şartlar altında, hepsinin Boost hızı 1683. Hız aşırtma ile o değerlere çıkar.
Ne yapıcam o zaman ben kendi elimle hiçbir şey yapmadım ki? GPU-Z fotoğrafını da attım OC değeri gözükmüyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı