GTX 1070 Ti ve Ryzen 5 2600X sisteme monitör tavsiyesi

https://www.amazon.com.tr/SAMSUNG-C...coding=UTF8&psc=1&refRID=1NT1F4R1TF6YT0M6BHF3
Bu alınabilir TN panellerde parlaklık yüksek olması gerekirken VA panelde buna pek gerek yok bendeki 250 cd parlaklığa sahip olduğu halde parlaklığı gayet iyi.
Ayrıca bu attığım monitör de VA panel ve 350 cd parlaklığa sahip ve renk kalitesi iyi. Bunu alın bence.
Hocam, o paraya MSI Optix MAG24C 23.6" 144 Hz 1ms (HDMI+Display+DVI) Fiyatı böyle bir şey alması daha uygun olmaz mı? Monitör estetik için önemli bir parça en azıdan daha iyi duruyor.

Bu da VA panel zaten. İkiside alınır ancak Samsung daha parlak bir ekranı var ve biraz daha iyi renk kalitesine sahip.
Yok onu yanlış yazdım o ara başka bir konuya cevap yazıyordum, haklısınız ikiside VA panel. Ben estetik için diyorum, şahsen parlaklığı sona dayamadığım için estetik daha önemli, bana göre.

Yok onu yanlış yazdım o ara başka bir konuya cevap yazıyordum, haklısınız ikiside VA panel. Ben estetik için diyorum, şahsen parlaklığı sona dayamadığım için estetik daha önemli, bana göre.
Evet Msi' nin tasarımı daha güzel duruyor ancak kişiye kalmış bir durum bence almak isteyen kişi de fazla parlak olmasını istiyor :).
Bende düşük bulmuştum ama alınca parlaklığın yettiğini gördüm yeterince.

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Bir de iki monitör aynı anda kullanmak istiyorum ama ekran kartı çıkışları yüzüden epey zor olacak.

Arkadaşın Amazon’dan linkini verdiği Samsung CFG73’ü kullanıyorum, ekran kartım ve işlemcim de aynı başlıktakiyle. Gayet güzel, kullanımı kolay bir monitör. Curved olması almadan önce acaba dedirtmişti ama anında alışıyorsun. Renkler gayet canlı. Özellikleri zaten ortada. Masada sağlam duruyor, sarsılma vs. yok. Özellikle monitörün duruşunu yukarı aşağıya veya eğimli yukarıya vb. ayarlayabilmek güzel bu bazı monitörlerde eksik.

1070Tı 144Hz çalıştırır değil mi? Oyun oynarken epey keyifli olabilir. Ama ilerisini de düşünüyorum. Oldu da ileride kart 144Hz veremez duruma geldi diye düşünelim. 75Hz ya da 60Hz vermesi gerektiğinde monitörden kaynaklı bir görüntü sorunu oluşur mu?

1070Tı 144Hz çalıştırır değil mi? Oyun oynarken epey keyifli olabilir. Ama ilerisini de düşünüyorum. Oldu da ileride kart 144Hz veremez duruma geldi diye düşünelim. 75Hz ya da 60Hz vermesi gerektiğinde monitörden kaynaklı bir görüntü sorunu oluşur mu?

Hayır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı