GTX 1070 ve i5 8400 sistem toplama

• Konuyu başlatan Tagzel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1.521

Tagzel

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığım için buradaki bilgili arkadaşlara soruyorum. Ben bir sistem toplayacağım ve parçaları şunlar olacak:
  • i5 8400
  • MSI Gaming GTX 1070 Ti
  • Asus ROG Strix B360G
  • 8 GB DDR4 RAM (sonradan 16'ya yükselteceğim)
  • Seagate Barracuda 1 TB Harddisk
  • James Donkey 120 GB SSD

RAM'i 2400 MHz mı yoksa 3000 MHz mi almalıyım?
Sistem ile ilgili önerdiğiniz şeyler veya değiştirmemi tavsiye ettiğiniz şeyler var ise belirtirseniz sevinirim.
İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'i 3000 MHz almanız iyi olur. 2666 MHz kullanırsınız fakat ileriye dönük olur.
Ayrıca James Donkey SSD önermiyorum. WD Green, Toshiba TR200, Adata SU650 gibi modellere yönelebilirsiniz.

İntel işlemci ile kullandığın ramin mhz değeri pek önemsiz kalıyor, 2400mhz ram ile 3000mhz ramin arasındakş farkı emin ol anlayamayacaksın intel işlemci kullanacaksan eğer. Fakat ryzen serisi bir amd işlemci yazmış olsaydın kesinlikle 3000mhz rami tercih etmelisin gözle görülür nir performans farkı yaşayacaksın derdim. Hangisi ucuzsa onu al keyfine bak intel işlemci kullandığın sürece

Aynı sistem bendede var çok memnunum gözün kapalı alabilirsin.Ram olarak bence 2400 almalısın çünkü anakartın zaten 3000mhz desteklemeyecek kullanamayacağın birşey için fazla para vermen gereksiz olur. SSD olarakta james donkey yerine başka bir marka almanı öneririm bütçeni biraz daha zorlayabilirsen en az 240gb al benim bilgisayarımda sadece windows10 ve pubg kurulu ıvır zıvır şeylerle beraber 90gb yer kaplıyor.

Son düzenleme:
Sen al i5 8400 kafanı kurcalama hiç :) bence anakartta gereksiz pahalı görseli için ya da özel bir tercihin yoksa msi b360m pro-vd alabilirsin o kadar süslü değil ama işlev olarak bir farkları yok. 300tl fiyat farkı ile daha iyi bir ssd alabilirsin yanınada orta halli bir mouse koyarsın devir ekonomi devri.

İşlemci olarak Ryzen 5 2600 anakart için ise B450 tarafından bir şey seçebilirsin. Intel'in OC yapılamaması gerçekten kötü bir durum. Ram içinde 3000MHz'yi tercih etmen daha ileriye dönük olur.

Amd Ryzen 5 2600 3.4 Ghz - 3.9 Ghz 19mb Am4 İşlemci - n11.com

Gıgabyte B450 Aorus Ddr4 M.2 Atx Am4 - n11.com
Benchmark videolarına baktığımda oyun performansı açısından i5 daha yüksek performans veriyor gibi gözüküyor fakat render işlerinde falan r5 daha yüksek performans veriyor ben oyuna daha çok önem veriyorum sizce de yine de r5 almalı mıyım
Sen al i5 8400 kafanı kurcalama hiç :) bence anakartta gereksiz pahalı görseli için ya da özel bir tercihin yoksa msi b360m pro-vd alabilirsin o kadar süslü değil ama işlev olarak bir farkları yok. 300tl fiyat farkı ile daha iyi bir ssd alabilirsin yanınada orta halli bir mouse koyarsın devir ekonomi devri.
Bana da öyle geliyor ama çoğu kişi r5 dediği için kafam karıştı hala emin değilim ama yaptığın yardım için sağol :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı