GTX 1070 ve i5 9400F nasıldır?

• Konuyu başlatan Viktor
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.708

Viktor

Hectopat
GTX 1070 ile i5 9400F mi iyi gider? Yoksa Ryzen 5 2600 2600X falan mı? Bir de bunlara uyumlu anakart önerin, fiyat performans.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 2600 + GTX 1070 kullandım, PUBG'de tatmin etmedi. 9600KF'ye geçince vay be dedim.
Zaten o işlemci (2600), işlemciye aşırı yük bindiren oyunlarda (BF V & 1 Online--Hitman 2 gibi oyunlarda) stok base 3.7 GHz frekans hızlarında GTX 1070/1070 Ti(2060) düzeyi ekran kartlarına az da olsa darboğaz yapıyor, hem de sırf tekli çekirdek performansının patatesliği sebebiyle. Ayrıca yapılacak olan ortalama bir hız aşırtmayla bile bu belirttiğim durumlarda 1070'i tam gücünde beslemesine karşın 1070 Ti ve 2060 düzeyindeki kartları yine besleyemiyor. Bence o yılın en çok şişirilen işlemcilerden biriydi ki thread sayısına kafayı takan bazı yanlış bildiklerini doğru zannedenler bırakalım 9600K'yı (ona da dediler) 9400F'e CPU odaklı oyunlarda ilerleyen zamanlarda patlar dediler fakat daha şimdiden işlemci bazlı senaryolarda dahi çoluk çocuğu kandıran o 12 izleğin çok da bir etkisini görmek mümkün değil. Her ne kadar çoklu çekirdek evet bazı durumlarda önemli olsa da günümüzde en temel kritik faktör bu çoklu çekirdeği tekli çekirdek gücüyle yeterince destekleyebilmek. Zaten bu noktadaki ana sorunu anlayan AMD'de de 2000 serisinde bu yaptıkları hatayı anlayıp yeni seriyi (3000 ailesini) çıkardılar.

Son düzenleme:
Zaten o işlemci (2600), işlemciye aşırı yük bindiren oyunlarda (BF V & 1 Online--Hitman 2 gibi oyunlarda) stok base 3.7 Ghz frekans hızlarında GTX 1070/1070 Ti(2060) düzeyi ekran kartlarına az da olsa darboğaz yapıyor, hem de sırf tekli çekirdek performansının patatesliği sebebiyle. Ayrıca yapılacak olan ortalama bir hız aşırtmayla bile bu belirttiğim durumlarda 1070'i tam gücünde beslemesine karşın 1070 Ti ve 2060 düzeyindeki kartları yine besleyemiyor. Bence o yılın en çok şişirilen işlemcilerden biriydi ki thread sayısına kafayı takan bazı yanlış bildiklerini doğru zannedenler bırakalım 9600K'yı (ona da dediler) 9400F'e CPU odaklı oyunlarda ilerleyen zamanlarda patlar dediler fakat daha şimdiden işlemci bazlı senaryolarda dahi çoluk çocuğu kandıran o 12 izleğin çok da bir etkisini görmek mümkün değil. Her ne kadar çoklu çekirdek evet bazı durumlarda önemli olsa da günümüzde en temel kritik faktör bu çoklu çekirdeği tekli çekirdek gücüyle yeterince destekleyebilmek. Zaten bu noktadaki ana sorunu anlayan AMD'de de 3000 serisinde bu yaptıkları hatayı anlayıp yeni seriyi çıkardılar.

Ben bunu kimselere anlatamadım. Tecrübe ettim dedim kimse inanmadı. Yanlış bilgi vermekten ban bile yedim.

@Viktor, i5-9400F/8400 gibi işlemciler GTX 1070/1070 Ti'ı R5 2600 serisinden daha iyi besleyip hemen hemen çoğu oyunda daha yüksek FPS elde etmenize olanak tanır, şimdi geleceğe dönük değil muhabbetini falan C/T'e göre açacaklarsa hiç açmasınlar, o 2600 serisinin ne olduğunu az çok bilen biliyor. Ayrıca bütçe dahilinde daha güncel soket ve platform desteğine sahip önü geliştirmeye daha açık olan işlemcilere yönelin derim (En azından stoklara gelirse Ryzen 3-3300X gelmezse Ryzen 3-3100 veya i3-10100 gibi).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı