Zaten o işlemci (2600), işlemciye aşırı yük bindiren oyunlarda (BF V & 1 Online--Hitman 2 gibi oyunlarda) stok base 3.7 GHz frekans hızlarında GTX 1070/1070 Ti(2060) düzeyi ekran kartlarına az da olsa darboğaz yapıyor, hem de sırf tekli çekirdek performansının patatesliği sebebiyle. Ayrıca yapılacak olan ortalama bir hız aşırtmayla bile bu belirttiğim durumlarda 1070'i tam gücünde beslemesine karşın 1070 Ti ve 2060 düzeyindeki kartları yine besleyemiyor. Bence o yılın en çok şişirilen işlemcilerden biriydi ki thread sayısına kafayı takan bazı yanlış bildiklerini doğru zannedenler bırakalım 9600K'yı (ona da dediler) 9400F'e CPU odaklı oyunlarda ilerleyen zamanlarda patlar dediler fakat daha şimdiden işlemci bazlı senaryolarda dahi çoluk çocuğu kandıran o 12 izleğin çok da bir etkisini görmek mümkün değil. Her ne kadar çoklu çekirdek evet bazı durumlarda önemli olsa da günümüzde en temel kritik faktör bu çoklu çekirdeği tekli çekirdek gücüyle yeterince destekleyebilmek. Zaten bu noktadaki ana sorunu anlayan AMD'de de 2000 serisinde bu yaptıkları hatayı anlayıp yeni seriyi (3000 ailesini) çıkardılar.R5 2600 + GTX 1070 kullandım, PUBG'de tatmin etmedi. 9600KF'ye geçince vay be dedim.
Zaten o işlemci (2600), işlemciye aşırı yük bindiren oyunlarda (BF V & 1 Online--Hitman 2 gibi oyunlarda) stok base 3.7 Ghz frekans hızlarında GTX 1070/1070 Ti(2060) düzeyi ekran kartlarına az da olsa darboğaz yapıyor, hem de sırf tekli çekirdek performansının patatesliği sebebiyle. Ayrıca yapılacak olan ortalama bir hız aşırtmayla bile bu belirttiğim durumlarda 1070'i tam gücünde beslemesine karşın 1070 Ti ve 2060 düzeyindeki kartları yine besleyemiyor. Bence o yılın en çok şişirilen işlemcilerden biriydi ki thread sayısına kafayı takan bazı yanlış bildiklerini doğru zannedenler bırakalım 9600K'yı (ona da dediler) 9400F'e CPU odaklı oyunlarda ilerleyen zamanlarda patlar dediler fakat daha şimdiden işlemci bazlı senaryolarda dahi çoluk çocuğu kandıran o 12 izleğin çok da bir etkisini görmek mümkün değil. Her ne kadar çoklu çekirdek evet bazı durumlarda önemli olsa da günümüzde en temel kritik faktör bu çoklu çekirdeği tekli çekirdek gücüyle yeterince destekleyebilmek. Zaten bu noktadaki ana sorunu anlayan AMD'de de 3000 serisinde bu yaptıkları hatayı anlayıp yeni seriyi çıkardılar.
Tabi fark eder hocamR5 2600 + GTX 1070 kullandım, PUBG'de tatmin etmedi. 9600KF'ye geçince vay be dedim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.