GTX 1070 ve i7 8700K Sistem

overDrive__

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, toplamaya karar verdiğim sistem özellikleri ;

Intel i-7 8700 K
Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
G.Skill Trident Z RGB 16 GB DDR4 3466 2x8 GB (muhtemelen 32 GB alacağım)
Asus Rog GTX 1070 (Yeni GTX modeli için bekleyeceğim)
Be Quiet Straight Power 850W 80 Plus Gold
Cooler Master C700P (Cosmos)
Samsung 970 Pro m2 1 Tb + 4 TB HDD
Dell Up 3216 Q Premier Color 4K Monitör

Bu sistemi özellikle DAW (Muzik Prodüksiyon), Photoshop, 4K Video İşleme ile Rendering ve tabii ki oyun amaçlı kullanmayı düşünüyorum, öyle çok ciddi hız aşırtmaları yapacak da değilim fakat hala CPU soğutucu modelinde kararsızım, hava soğutmada Noctua NH-D15 sınıfında en iyi olarak görülüyor ve izlediğim videolar da özellikle sıvı soğutmalı bir çok modeli gerek performans gerek sessizliği gerek çok fazla bakıma ihtiyaç duymadığı için geride bırakıyor, fakat gel gelelim bu soğutucu 1,32 kilo ağırlığında beni de endişelendiren de bu ağırlığı. Zamanla anakarta ve işlemci soketine bu ağırlık zarar verir mi, ya da bu modeli kullanıp sorun yaşayan tecrübe eden oldu mu ? Diğer taraftan sıvı soğutucular içinde tavsiye verebilir misiniz lütfen, zira sıvı soğutucuların performans ve sağlamlığı ve kullanım ömrü hakkında net bir bilgiye sahip değilim.
İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Kasadan kısıp ekran kartını 1080 yapabilirsin. Ana karta ve sokete zarar vermez bence o kadar hassas parçalar değil bunlar sonuçta.

Kasadan kısıp ekran kartını 1080 yapabilirsin. Ana karta ve sokete zarar vermez bence o kadar hassas parçalar değil bunlar sonuçta.
teşekkür ederim cevabın için, biraz formları araştırdım henüz sorun yaşayan yok gibi görünüyor, Pc ye gelince kasa çok hoşuma gitti hem geniş, ferah, modüler ve tabiki soft led tasarımı da büyük etken, ekran kartı için aslında yaz sonu için çıkacak denilen GTX 1180 almayı planlıyorum o yüzden 1070 'i aslında idareten kullanacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…