GTX 1070'den RTX 2070'e Geçilir mi?

• Konuyu başlatan WTC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 41
  • Görüntüleme 4.989
Arkadaşlar yeni bir sistem topluyorum. GTX 1070 ekran kartına sahibim. Oyunlarda biraz ayar kıstırmaya başladı. 1080p 144Hz monitör kullanıyorum. Yeni çıkacak oyunlar için ve toplayacağım sisteme daha uygun olması açısından 2070'e geçmeyi düşünüyorum. Sizce böyle bir yükseltme mantıklı mı? Arada sanıyorsam oyundan oyuna değişen 20-25 FPS arası fark ediyor. Kendi elimdeki kartımı satıp, alayım mı diye düşünüyorum. Kararsız kaldım.

GTX 1070'i satıp üstüne 2000 TL civarı para koymanız gerekecek, değer mi değmez mi orası size kalmış. Sadece 20-25 FPS değil, RT desteği de olmuş olacak ama dediğim 2000 TL az para değil, değer mi değmez mi siz karar verin.

1070'den 2070'e geçmek değmez, 2070'e verilen para hiç değmez. 2070 seviyesine çıkabiliyorsanız 2080 almaya bakın. Yoksa 2060 alıp geçin. 2070 parasını hak etmeyen bir kart bence. Fakat 1070'in 1080P için hala fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum daha upgrade etmenin bir mantığı yok.

Değmez. En az RTX 2080 ve üzeri almalısın ki değsin. Kaldı ki 2K ve üzerine geçmedikten sonra, RTX 2080 ve üzeri de gereksiz.

Ayrıca hangi oyunda ayar kıstırıyor?
Bende öyle düşünmüştüm. En mantıklısı 2080 veya 1080Ti geçmek gibi duruyor ama dediğim gibi 1080p kullandığım için 2070 güzel bir seçim olur gibi geldi. Rahat rahat ayarları sona çekemiyorum. Son çıkan oyunların hepsi için geçerli neredeyse. Division 2 mesela high, medium arası takılıyorum.
Bilemiyorum ki Kendi kartımı satınca 2.000 TL vermek değer gibi duruyor. Kararsızım :/

Edit: 25 FPS ve RTX içinde bilemedim şimdi 2.000 TL değer mi diye.

Yeni sistem yapacağım için yeterince masrafa giriyorum. Yani 2080 civarına çıkmam çok zor gibi duruyor.

O sorun bence oyunun optimizasyon sıkıntısındandır. 1070 i bırak r9 280x gibi bir kartın(şu an elimin altında) 1K' da Ultra ayarların altında oynadığı oyun yok.
Genel olarak bende ultra oynayabiliyorum fakat 80-90 FPS aralığında. 144Hz monitör kullandığım için her oyunda en az 120 FPS verebilecek bir kart seçmek istiyorum.
Radeon VII almak daha mantıklı bir geçiş olacaktır. Tabii şu anda tüm modelleri ülkemize gelmedi. İlerde ucuzlayabilir.
O da dikkatimden kaçmadı. 2080 ile yarışan bir kart var AMD'nin VII olabilir, tam olarak bilemiyorum AMD ekran kartlarını. Gözlemlediğim kadarıyla stabil performans sağlamıyor. Atıyorum bir oyunda en fazla FPS'i veren ekran kartı olurken, başka bir oyunda 4. sıraya filan düşüyor.

Genel olarak bende ultra oynayabiliyorum fakat 80-90 FPS aralığında. 144Hz monitör kullandığım için her oyunda en az 120 FPS verebilecek bir kart seçmek istiyorum.
Radeon VII da düşünülebilir arkadaşın dediği gibi. En azından RTX 2070'den daha fazla tatmin eder sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…