GTX 1080 1080P düşük GPU kullanımı

dodobaskan

Hectopat
Yer
izmir
Daha fazla  
İlk önce söylediklerimi eksiksiz okursanız memnun kalacağım çünkü MSI Afterburner programı bende derecede yanlış gösteriyor.
  • Zotac 1080 amp Extreme 1771MHz kullanıyorum oyunda iken 2039MHz'ye çıkıyor.(Afterburner göstergesi ile ölçüldü) yük altında 62-71 derecedir.
  • 1920X1080 bir ekranım var. 165Hz.
  • Intel i5 9600K [-] MSI Z390'a-Pro [-] Corsair H100X 2x120mm sıvı soğutucu [-] Corsair 3600 2x8GB RAM [-] Samsung 970 Plus 500GB [-] FSP 700W güç kaynağı [-] Dark guardian Pro ARGB kasa kullanıyorum buzdolabı gibidir sıcaklık hep düşük seviyededir.
  • Hiçbir ısı sıkıntım yoktur.
  • Önemli not: İşlemci dereceğim Afterburner'deki 100 derece değildir işlemcim maximum 45-65 derecedir.
Sorunum şudur;
  • Oyun oynarken düşük GPU kullanımı yüksek CPU kullanımı.
kullanım %35.png

• FPS düşüşü böyle bir sistemde düşük ayarlarda 80-105 FPS alıyorum. Yüksek ayarlarda 55-75 FPS alıyorum ekran kartı %30 çalışıyor yani tam performans sağlamıyor.
  • Ekran kartı Lobi'de 500-700 FPS buluyor ekran kartı kullanımı %97 oluyor aslında hep öyle çalışabilse keşke sorunumda bu.
Olması gereken:

150fps.png

5-Tekrar söylüyorum, CPU 100 derece değildir.
6- DSR açtım 2560X1440 yaptım ayarları Ultra'ya çektim. Ekran kartı maksimumda çalışıyor fakat donmalar yaşıyorum ve FPS çok düşüyor, ekran da bir hayli küçülüyor yani ben öyle oyun oynayamam.

ısı.png

Isı değerlerim böyledir oyunda +10 derece gelir. Yardımlarınızı bekliyorum gerçekten yoruldum. Yeni bir ekran almadan nasıl ekran kartını performanslı çalıştırırım?

donanım.png

Dosya Ekleri

• ısı.png
    ısı.png
    7,4 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Afterburner'in yanlış ölçtüğünü nereden biliyorsunuz?
Sıvı soğutmanın işlemciye değdiği kısımı elliyorum 100derece gibi bir sıcaklığı hissetmiyorum veya çalışan fanlardan sıcak hava gelmiyor dsr x4 yapınca fanlar sıcak hava üflüyor çünkü kart %95 lere çıkıyor ama fps yerlerde oluyor fanlar böylelikle sıcak üflüyor yeterli oldu mu?

Normalde GTX1080 1440P ekran kartıdır yani size önerim 1440P çözünürlükte oynayın olacaktı fakat siz zaten 1440P çözünürlükte oynarken donmalar yaşamışsınız. Bir de 1440P'de yüksek ayarlarda ve orta ayarlarda deneyin derim. Başka da aklıma bir şey gelmiyor açıkçası.

Normalde GTX1080 1440P ekran kartıdır yani size önerim 1440P çözünürlükte oynayın olacaktı fakat siz zaten 1440P çözünürlükte oynarken donmalar yaşamışsınız. Bir de 1440P'de yüksek ayarlarda ve orta ayarlarda deneyin derim. Başka da aklıma bir şey gelmiyor açıkçası.
evet ama şöyle yazılımsal bir şey duydum yüksek performanslı kartları yani 1070ti veya 2070 super üstündeki kartları 1080p de maksimum performansda çalışmasını sağlayacak. Yazılımsal olarak gerçekleştirebilinir olduğunu varsayıyorum yayın açan yüksek donanımlı yayıncılarda 1080p monitörler görüyorum ve gpu kullanımları %90larda 2080ti kullanıp 1080p maksimum performans alırlarken ben nasıl 1080de düşüş yaşıyorum bunu arıyorum.
ve de aynı anda başka bir program ile ölçümümü attım orda tam sıcaklıklar yazıyor.
+

Son düzenleme:
100 derecede sistem kendini kapatır hocam.
Sıvı soğutmanın işlemciye değdiği kısımı elliyorum 100derece gibi bir sıcaklığı hissetmiyorum veya çalışan fanlardan sıcak hava gelmiyor dsr x4 yapınca fanlar sıcak hava üflüyor çünkü kart %95 lere çıkıyor ama fps yerlerde oluyor fanlar böylelikle sıcak üflüyor yeterli oldu mu?
DDU ile sürücülerinizi silip baştan kurmayı denediniz mi?

"Ekran sürücülerini DDU ile silip tekrar yükledim" yazmamışsınız! Bu bir öneridir nereyi okumam gerekiyor acaba?
hocam sürücülerde sıkıntı olsaydı belirtirdim haklısın fakat benim istediğim konu yardımında bu kartın 1080p de düşük çalıştığı bilinir benim sorunumun çözümü ise dsr kullanmadan 1080P'de maksimum performans almak yada yazılım ile veya program ile oluyorsa öyle fakat bunu çözünürlük veya maksimum ayarlar ile istemiyorum. Böyle anlatmışım sürücülerle bir alakası olcağını sanmıyorum çünkü 1440p monitörüm yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı